2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Áram ára 2024 - lakossági elektromos áram ára kalkulátor 2024 (Ft/kWh)

2023-11-23 11:01 | Nézettség: 2018
Az Áram Ár Kalkulátorok segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk az egyes áramszolgáltatók árait 2023/2024-ben, így egyéni igényekre szabott ajánlatokat találhatunk, potenciális költségmegtakarítást eredményezve. A kalkulátorok naprakész információkat nyújtanak a piaci körülményekről, és könnyű váltást tesznek lehetővé, növelve ezzel a rugalmasságot a szolgáltatók közötti választásban. Villamos energia ára Magyarországon a lakossági fogyasztók számára. Mennyibe kerül 1 kWh áram 2024-ben Magyarországon? Mitől függ, hogy mennyi a lakossági áram ára?

A Lakossági Villamos Energia Ára Magyarországon 2024-ben: Az Árak, Tételek és Szolgáltatók

Magyarországon 2024-ben a lakossági fogyasztók számára a villamos energia ára jelentős tényező a mindennapi költségvetésben. Az árakat számos tényező befolyásolja, és az elosztói engedélyes vállalatoktól, az áramszolgáltatóktól, valamint az adóktól és díjakból származó terhektől is függ.

Elosztói Engedélyes Vállalatok és Területi Szolgáltatásuk

Az elosztói engedélyes vállalatok olyan szervezetek, amelyek felelősek az elektromos energia terjesztéséért és biztosításáért a különböző területeken. Magyarországon több elosztói engedélyes vállalat működik, például az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., az E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., az ELMŰ Hálózati Kft., az MVM Émász Áramhálózati Kft., az MVM Démász Áramhálózati Kft., és az OPUS Titász Áramhálózati Zrt.

Áramszolgáltatók és Árak 2024-ben

A magyarországi áramszolgáltatók árai változatosak lehetnek, és a verseny a piacon is befolyásolja az árakat. Fontos tudni, hogy az áramszolgáltatók a villamos energia árát nemcsak a tényleges árambeszerzés költségeiből állítják össze, hanem más tényezőket is figyelembe vesznek.

Villamos Energia Ára és Tételei

A lakossági villamos energia ára több tételeből tevődik össze. Ezek közé tartozik a rendszerhasználati díj, amely az energiahálózat fenntartásához és működtetéséhez kapcsolódik. 2024-ben a rendszerhasználati díj jelentős mértékben befolyásolhatja az árakat.

Rendszerhasználati Díj és Ára 2024-ben

A rendszerhasználati díj egy olyan költség, amelyet az áramszolgáltató fizet az elosztói engedélyes vállalatnak az áram hálózatának használatáért. Ez az összeg a villamos energia árában is tükröződik, és 2024-ben várhatóan befolyásolja a lakossági fogyasztók árát.

ÁFA és Az Áram Ára

A villamos energia árában az Általános Forgalmi Adó (ÁFA) is szerepet játszik. 2024-ben ez az adókulcs Magyarországon 27%, amely tovább növeli a lakossági fogyasztók villamos energia költségeit.

Áramszolgáltatók Árai 2024-ben

Az egyes áramszolgáltatók árai eltérhetnek egymástól. Néhány példa az áramszolgáltatókra és várható áraikra 2024-ben:

 • E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.: ...
 • E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.: ...
 • ELMŰ Hálózati Kft.: ...
 • MVM Émász Áramhálózati Kft.: ...
 • MVM Démász Áramhálózati Kft.: ...
 • OPUS Titász Áramhálózati Zrt.: ...

A fenti árak csak becslések, és a tényleges árak változhatnak az áramszolgáltatók politikája, a piaci körülmények és egyéb tényezők függvényében. Fontos, hogy a fogyasztók összehasonlítsák az árakat, és válasszák azt az áramszolgáltatót, amely megfelel legjobban az igényeiknek és költségvetésüknek.

konektro

Miért érdemes Áram Ár Kalkulátort használni az Egyes Áramszolgáltatóknál 2023/2024-ben?

A villamos energia árak változékonysága és a számos elérhető lehetőség miatt az egyes lakossági fogyasztóknak érdemes alaposan megfontolniuk, hogy melyik áramszolgáltatót válasszák. Az előző cikk részletezte a lakossági villamos energia árak alakulását Magyarországon 2024-ben, kitérve az elosztói engedélyes vállalatokra, az áramszolgáltatókra, az árakat meghatározó tényezőkre és a rendszerhasználati díjra. Azonban, miért érdemes tovább lépni és használni az Áram Ár Kalkulátort a különböző áramszolgáltatóknál? Az alábbiakban összefoglaljuk néhány fontos okot.

1. Árösszehasonlítás Egyszerűen és Gyorsan

Az Áram Ár Kalkulátor lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy könnyedén és gyorsan összehasonlítsák az egyes áramszolgáltatók árait. Mivel a piacon több szolgáltató működik, az árak és szolgáltatások közötti különbségek jelentősek lehetnek. Az Ár Kalkulátor segítségével a fogyasztók egyszerűen találhatnak a számukra legkedvezőbb árakat.

2. Egyéni Igényekre Szabott Ajánlatok

Az Áram Ár Kalkulátorok általában olyan információkat kérnek, mint a fogyasztási szokások és a lakóhely, amelyek alapján egyéni igényekre szabott ajánlatokat lehet készíteni. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatót és csomagot.

3. Potenciális Költségmegtakarítás

Az áramszolgáltatók árai közötti kis különbségek hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek. Az Áram Ár Kalkulátor segítségével a fogyasztók könnyen megtalálhatják azt a kombinációt, amely a legjobban illeszkedik a pénzügyi igényeikhez, és potenciálisan csökkenthetik az energiafelhasználásuk költségeit.

4. Aktuális Információk a Piaci Körülményekről

Az áramszolgáltatók árai nemcsak saját belső politikájuktól függenek, hanem a piaci körülmények is befolyásolják őket. Az Áram Ár Kalkulátorok általában friss, naprakész információkat nyújtanak a jelenlegi piaci helyzetről, így a fogyasztók mindig tisztában lehetnek a legújabb árak és ajánlatokkal.

5. Könnyű Váltás és Rugalmasság

Az Áram Ár Kalkulátorok segítenek a fogyasztóknak könnyen átváltani egyik szolgáltatóról a másikra, ha jobb ajánlatot találnak. Ez növeli a versenyt a piacon, ami hosszú távon előnyös lehet a fogyasztóknak.

Az Áram Ár Kalkulátorok használata tehát nemcsak egyszerű és gyors módja az árak összehasonlításának, de hosszú távon potenciális költségmegtakarítást is eredményezhet. A lakosság (fiatal családos és nyugdíjas) számára ez egy hatékony eszköz lehet a pénzügyi tervezésben és az energiafelhasználás optimalizálásában.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=4F5P_BZKkuw

Áram Ár Kalkulátor Az Egyes Áramszolgáltatóknál 2023/2024

A cikk az Áram Ár Kalkulátorok használatának fontosságát és előnyeit taglalja a lakossági fogyasztók számára a 2023/2024-es időszakban. Az áramszolgáltatók közötti verseny és az árak változékonysága miatt az ilyen típusú kalkulátorok nyújthatnak értékes segítséget a döntés előtt álló fogyasztóknak.

hálózat villanyoszlop

Miért érdemes a kalkulátort használni?

 1. Áramszolgáltatók és Árak 2024-ben: A cikk áttekinti, hogy milyen tényezők befolyásolják a lakossági villamos energia árakat Magyarországon 2024-ben, beleértve az elosztói engedélyes vállalatokat, az Általános Forgalmi Adót (ÁFA), és a rendszerhasználati díjat.

 2. Elosztói Engedélyes Vállalatok és Területi Szolgáltatásuk: Bemutatja a területi elosztói engedélyes vállalatokat, amelyek felelősek az elektromos energia terjesztéséért és biztosításáért különböző területeken.

 3. Miért Fontos Az Áram Ár Kalkulátor? Az előző cikk alapján az Áram Ár Kalkulátoroknak számos előnye van, amelyeket a fogyasztóknak érdemes szem előtt tartani:

A Kalkulátor Használatának Előnyei:

 1. Árösszehasonlítás Egyszerűen és Gyorsan: A kalkulátorok lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy gyorsan és egyszerűen összehasonlítsák az egyes áramszolgáltatók árait.

 2. Egyéni Igényekre Szabott Ajánlatok: Az egyéni igényekre szabott adatok alapján a kalkulátorok segítenek a fogyasztóknak megtalálni a számukra legkedvezőbb árakat és csomagokat.

 3. Potenciális Költségmegtakarítás: Az árak közötti kis különbségek hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek.

 4. Aktuális Információk a Piaci Körülményekről: A kalkulátorok naprakész információkat nyújtanak a jelenlegi piaci helyzetről.

 5. Könnyű Váltás és Rugalmasság: A kalkulátorok segítségével könnyedén átválthatnak a fogyasztók egyik szolgáltatóról a másikra, ha jobb ajánlatot találnak.

Az Áram Ár Kalkulátorok használata tehát nemcsak segít a fogyasztóknak kiválasztani a legkedvezőbb árú áramszolgáltatót, hanem hosszú távon is potenciális költségmegtakarítást eredményezhet, ami fontos szempont a pénzügyi tervezésben és az energiahatékonyság elérésében.

izzó

További videók a témában