2023. március 30., csütörtök
Zalán névnapja

Beatrice újragondolva: Azok a boldog szép napok Nagy Feróval, Fischer Norbival és Dopemannel

2023-02-02 07:04 | Nézettség: 364
Vegyél egy nagy sikerű magyar számot a 80-as évekből, írd át a szövegét, tegyél bele egy rap blokkot és hagyd énekelni az Öreget! Ennyi kell a sikerhez? Fischer Norbi, Nagy Feró és Dopeman újragondolta a Beatrice Azok a boldog szép napok dalát: Már csak emlék címmel jelent meg a remake.

A szám a 24.hu-en jelent meg, ahol kiderül az is, hogy Nagy Feró rögtön igent mondott Fischer Norbi felkérésére, és Dopemannek is tetszett a dolog.

A Beatrice rockegyüttes 1969-ben alakult lányzenekarként, akik főleg feldolgozásokat játszottak.  A zenekarhoz 1971-ben csatlakozott Nagy Feró frontemberként. 
A zenekar elkezdett saját számokat írni és próbált lemezkiadáshoz jutni, de ez nem sikerült.  1977-ben feloszlottak, majd a következő évben Nagy Feró Miklóska Lajos basszusgitárossal, Lugosi László gitárossal, Gidófalvy Attila billentyűssel és Donászy Tibor dobossal újjáalakította a Beatricét, és a rock zene írányába indultak el.

Ekkor születtek olyan mára klasszikussá vált dalaik, mint a Jerikó, a Nagyvárosi farkas, vagy az Angyalföld. Lemezük tövábbra sem jelenhetet meg, nem a megfelelő listán voltak, így a pártállami kultúrpolitika folyamatosan akadályozta a „kezelhetetlen” zenekart, mely ennek hatására végül 1981-ben feloszlott.

A Beatrice az 1987-es újjáalakulása után lett sikercsapat. 1988-ban a lemezkiadás állami monopóliumának megszűnése után a Ring magán lemezkiadóval kötött szerződést a Beatrice. Első nagylemezük rögtön dupla album formájában jelent meg Beatrice ’78–’88 címmel. Az első korongon a klasszikus régi számok kaptak helyet, a másodikon pedig az új szerzemények, mint a szinte azonnal slágerré vált Azok a boldog szép napok, vagy a komolyabb hangvételű A kétezredik év felé. 

Az Azok a boldog szép napok című szám szövegét Nagy Feró írta, míg a zenét Hirleman Bertalan szerezte. Most pedig, több mint harminc évvel később itt a remake Fisher Norbi ötletéből. Nézd meg a videót!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xupkJHHAjTY

Ha pedig kiváncsi vagy az eredeti verzióra, azt is megnézheted! Nagy Feró és a Beatrice 2013-ban megjelent, "A legnagyobb babos bulinóták" című albumán hallható verzió.