2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Hókifli - szilvalekváros havasi kiflik Karácsonyra Szoky konyhájából!

2023-12-06 23:16 | Nézettség: 11509
A karácsonyi ünnepekre készülve Szoky konyhájából hoztunk nektek egy fantasztikus, de mégis egyszerűen elkészíthető csodafinom hókifli receptet. Pillanatok alatt összeállítható még a kevésbé gyakorlottak számára is. Élvezni fogjátok minden mozzanatát!

Zsírral készült tészta a legfinomabb gyúrt sütemények alappillérje, de ez nem azt jelenti hogy vajjal ne tudnád elkészíteni, ezt rád bízom... a lényeg végeredményében elvarázsolod vele majd a családot, vendégeidet.

Ebben a receptben a szilvalekváros változatot kerül bemutatásra.

A hókifli eredete

A hókifli egyedi és jellegzetes sütemény, melyet főként az ünnepek alkalmával szoktunk elkészíteni. Ennek az ízletes finomságnak eredete Bajorországból és Ausztriából származik, Mária Terézia uralkodása idején vált népszerűvé és rendkívül kedvelté hazánkban.

Az eredeti bajor-ausztriai recept alapján készült kifli azóta igazi magyar különlegességgé vált, melyet az ország különböző részeiben gyakran gyümölcsökkel és termésekkel (például szilva, barack, dió, mák) töltünk meg. Ezt az édességet úgy gondoljuk, hogy minden családi asztalon megtalálható lesz a karácsonyi időszakban, és a hagyományokhoz hűen számos háztartásban elmaradhatatlan része lesz az ünnepi menünek.

2018-ban három kiváló magyar sütemény, az Eszterházy torta, a Rigó Jancsi és a hókifli is felkerült a világ 50 legjobb édessége közé. A „jelölést” Jen Rose Smithnek, a CNN desszertek és gasztroturizmus terén elismert szakújságírójának köszönhetjük, aki a világ minden részéről válogatta össze a legkiválóbb süteményeket.

Nézzük, hogy Szoki konyhájában hogyan készül ez a méltán világhírű magyar süteménykülönlegesség. A recept és a leírás is megtalálható a videó leírásában.          

 

Kép és a videó forrása: https://youtu.be/3yeqcGdC8OU | Beküldő neve: Szoky konyhája

További videók a témában