2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Diós - Mákos Bejgli recept egyszerűen Szoky konyhájából!

2023-12-02 22:07 | Nézettség: 38796
Az ünnepi időszak közeledtével a Szoky konyhája egyik legfontosabb vezető receptjét mutatjuk meg nektek ami nem más mint a Diós - Mákos Bejgli! Fogadjátok nagy szeretettel és nektek is legyen nagyon meghitt kellemes karácsonyi ünnepetek! 🎄⛄✨

A bejgli egy hagyományos kelet-európai sütemény, különösen elterjedt Magyarországon

Mindkét változat népszerűségét meghatározza a hagyomány, és sok családnak saját receptje van, amelyet évek óta továbbörökít a generációk során.

A bejgli a karácsonyi ünnepek ikonikus süteménye, és sok háztartásban fontos szerepet játszik a karácsonyi asztalon.

Ez a videót több mint 2.5 millióan tekintették meg, továbbiakban több ezer pozitív fényképes visszajelzés érkezett a szoky csatornához, vagyis bizton állíthatjuk, hogy egy jól sikerült receptről beszélünk.

Sokan gondolják, hogy a bejgli készítés bonyolult, ám Szoky ezt cáfolja, szerinte a egyszerűen is el lehet készíteni.

Jó étvágyat hozzá nektek is !

Kép és a videó forrása: https://youtu.be/rTyQWQYn318 | Beküldő neve: Szoky konyhája

A diós és mákos bejgli hagyománya szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepekhez Magyarországon. A bejgli egy hosszú, sodrott tésztából készült sütemény, melynek két legnépszerűbb tölteléke a dió és a mák. A hagyomány szerint a bejglit általában karácsony előtt, a karácsonyi ünnepkörhöz közelítő napokban készítik el, és az ünnepi asztalon is helyet kap.

A diós és mákos bejgli készítése a családi együttlétek fontos része, és gyakran generációról generációra szálló receptek alapján történik. A töltelék elkészítése során használt dió és mák hagyományosan az ünnepi időszakra jellemző, gazdag és tápláló összetevők.

A bejgli sütése közös tevékenység a családokban, ahol a hagyományok és a receptek átadása fontos szerepet játszik. A bejgli elkészítése és fogyasztása a magyar kultúrában erős ünnepi szokássá vált, és az édes sütemények fontos részét képezik a karácsonyi menünek.

További videók a témában