2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

Karácsonyi 🎄 díszek készítése házilag egyszerűen otthon található alapanyagokból gyorsan

2023-12-05 11:16 | Nézettség: 766
Karácsonyi 🎄 díszek otthoni készítése egy kreatív és személyes módja az ünnepi dekorációnak. Az egyszerű anyagok, mint a tojástartó, gyertya, és karácsonyfa ágak felhasználásával létrehozott díszek egyediek, költséghatékonyak, és örömet hoznak a családi alkotásban, miközben kifejezik az ünnepi hangulatot és emelik az otthoni atmoszférát.

Természetes és kreatív karácsonyi 🎄🎄🎄 díszek készítéséhez próbáljuk ki a tojástartóból és néhány egyszerű hozzávalóból álló ötletet. Ezzel a dekorációval egyedi és hangulatos kis karácsonyfákat hozhatsz létre.

Íme kettő egyszerű lépésről lépésre történő útmutató:

Tojástartó Karácsonyfa Dísz

karásony dísz

Hozzávalók:

 • Üres tojástartó
 • Ragasztó (ragasztópisztoly ajánlott, de univerzális ragasztó is megfelel)
 • Zöld festék vagy zöld szórófesték
 • Kisebb műanyag vagy fa díszek (például csillagok, gömbök stb.)
 • Kis gyertya vagy LED-gyertya
 • Karácsonyfa ágak (opcionális, de a díszítéshez hozzáadhat extra stílust)

Elkészítés lépései:

 1. Festés: Festsd vagy szórófestékkel színezd be a tojástartó belső részét. Válassz zöld színt a karácsonyfához hasonló hatásért. Hagyd száradni.

 2. Ágazatok formázása: Miután megszáradt a festék, vágd le a tojástartó tetejét, és szélesebb része felé fordítsd. Most a kis mélyedéseket nézd úgy, mint az ágak helyét. Ha szeretnéd, helyezz el néhány kisebb darabot a karácsonyfa ágai között.

 3. Díszítés: Ragaszd fel a műanyag vagy fa díszeket a tojástartó mélyedéseibe. Különböző színek és formák használatával készíthetsz egyedi és színes díszeket.

🎄🎄🎄

.karácsonyi dísz készítés

🎄🎄🎄

Gyertya hozzáadása: Ha a tojástartó teteje egyenes, a gyertyát vagy LED-gyertyát helyezd a tetejére, a karácsonyfa csúcsaként. Vigyázz arra, hogyha valódi gyertyát használsz, az ne érintkezzen a tojástartó anyagával.

 1. Opcionális: Karácsonyfa ágak: Ha elérhetőek, szúrj néhány karácsonyfa ágat a tojástartó aljába. Ezek hozzáadhatnak egy további természetességet és textúrát a díszhez.

Most már készen is vagy egy egyedi, otthon készített karácsonyfa dísszel! Ezzel nem csak a kreativitásodat fejlesztheted, de egyedi és személyes karácsonyi dekorációt is készíthetsz a lakásodba.

🎄🎄🎄

karácsonyi dísz

🎄🎄🎄

Tojástartó Karácsonyi Gyertyatartó Dísz

Hozzávalók:

 • Üres tojástartó
 • Ragasztópisztoly és ragasztópatronok
 • Zöld festék vagy zöld szórófesték
 • Kisebb műanyag vagy fa díszek
 • Nagyobb gyertya
 • Karácsonyfa ágak (opcionális)

Elkészítés lépései:

 1. Festés: Színezd be a tojástartót zöld színnel. Hagyd megszáradni.

 2. Tetejének levágása: Vágd le a tojástartó tetejét, és fordítsd a tojástartót fejjel lefelé. Ez a rész fogja tartani a gyertyát.

 3. Gyertya rögzítése: Használd a ragasztópisztolyt a tojástartó közepére, hogy rögzítsd a nagyobb gyertyát. Vigyázz, hogy stabilan és biztonságosan rögzítsd.

 4. Díszítés: Ragaszd fel a kisebb díszeket a tojástartó kis mélyedéseibe. Használhatsz színes gömböket, csillagokat vagy más karácsonyi díszeket.

 5. Opcionális: Karácsonyfa ágak: Ha szeretnéd, szúrj néhány karácsonyfa ágat a tojástartó aljába vagy köré. Ez extra díszítést és textúrát adhat.

Most már kész is vagy egy szép karácsonyi gyertyatartó dísszel, amely szépen mutat az asztalon vagy az ünnepi teríték közepén. Ez a dísz nem csak dekoratív, hanem remekül szolgálhat hangulatvilágításként is, különösen, ha a nagyobb gyertyát meggyújtod.

🎄🎄🎄

Mit hoz Neked a Mikulás, Jézuska? - MEGTUDHATOD, MIRE SZÁMÍTHATSZ A TÉLAPÓTÓL,  JÉZUSKÁTÓL

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ANSNSQ85I7E

Mennyit tudsz karácsony ünnepéről? KARÁCSONY - KERESZTÉNY ÜNNEPI KVÍZ

Otthoni alapanyagokból való karácsonyi díszek készítése számos előnnyel járhat, és számos pozitív hatást hozhat az ünnepi szezonban. Íme néhány ok, amiért érdemes és hasznos lehet:

 1. Egyedi és személyes díszek: A saját készítésű díszek egyedivé és személyessé teszik otthonát. Ezek a díszek kifejezik az ön kreativitását és stílusát, így valóban egyedi és személyes hangulatot kölcsönöznek a karácsonyi dekorációnak.

 2. Költséghatékony megoldás: Az otthoni alapanyagokból készült díszek gyakran sokkal költséghatékonyabbak, mint a boltban kaphatók. Sok esetben a háztartásban már meglévő anyagokból, például papírból, fából vagy textilből, készíthetünk szép és dekoratív karácsonyi díszeket.

 3. Kreatív kikapcsolódás: A díszek készítése kiváló módja lehet a kreatív kifejezésnek és a szórakozásnak. Az ilyen alkotó tevékenységek pihentetőek lehetnek, és segíthetnek elkerülni az ünnepi stresszt.

 4. Családi összefogás: A karácsonyi díszek készítése remek alkalmat teremt a családnak, hogy együtt alkossanak. Az ilyen közös tevékenységek elősegíthetik a családi összetartást és emlékezetes pillanatokat teremthetnek.

 5. Környezetbarát megoldás: Az otthoni alapanyagokból készült díszek gyakran környezetbarátabbak, mint a gyártott változatok. Újrahasznosítható anyagokat használva csökkenthetjük a hulladékot és támogathatjuk a fenntarthatóságot.

 6. Tradíciók és emlékek: A saját készítésű díszek hozzájárulhatnak egyedi családi tradíciók kialakításához. Az elkészített díszek évek múltán is emlékeztetnek majd azokra az időkre, amikor együtt készítették el őket.

 7. Az alkotás öröme: Az alkotás öröme és elégedettsége is hozzájárulhat a karácsonyi hangulathoz. Az elkészített díszekkel való elégedettség és büszkeség tovább fokozza az ünnepi örömöt.

Ezért érdemes kipróbálni az otthoni alapanyagokból történő karácsonyi díszkészítést, hogy személyessé és különlegessé tegyük az ünnepi időszakot.

További videók a témában