2024. július 20., szombat
Illés névnapja

Kutya meglátta az utcán bebugyolált csomagot, felkapta és beszaladt a kórházba, ami ezután történt mindenkit meglepett

2023-12-05 13:47 | Nézettség: 3800
Egy hideg éjszakán, amikor az utcán magára hagyott csecsemő élete veszélybe került, egy hűséges border collie, Buddy, felfedezte a kórház bejáratánál hagyott bebugyolált csomagot. A kutya megsejtette a csomag tartalmát, ösztönét és intelligenciáját felhasználva óvatosan szájába vette és elvitte a kis csomagot az ápolókhoz, akik életeket mentettek a kibontás után.

Megmentette a biztos haláltól a csecsemőt egy border collie

kutya csomag

Egy hideg téli éjszakán, amikor a város alvó lakói álmukba merültek, egy apró bebugyolált csomagot hagytak az egyik kórház bejáratánál. Az éjszakai csendben csak egyetlen hűséges kórházi kutya, Buddy, a border collie, szimatolta meg a különleges csomagot.

Buddy, a kórházban dolgozó személyzet kedvence, észrevette az érdekes illatot, és kíváncsian közelebb hozta az orrához. A csomag enyhe mozgást mutatott, mintha valami élő lenne benne. A kutya nem habozott, megfogta a csomagot, és úgy döntött, hogy hozzásegíti a csomagot a kórház ajtajához.

baba kórház váró

A csendes folyosókon Buddy egyenesen a sürgősségi bejárat elé vezetett. Az éber kórházi biztonsági személyzet értesítette az ápolókat és orvosokat, akik meglepetten érkeztek a helyszínre. A kórház személyzete először nem értette, miért hozott egy kutya egy csomagot, de ahogy közelebbről megnézték, rájöttek, hogy valami fontos dolog történik.

Az ápolók óvatosan elkezdték kibontani a bebugyolált csomagot, és ahogy a rétegek egyesével lehulltak, a meglepetés és aggódás keveredett az arcukra. Egy kis, síró csecsemő került elő a csomagból. Az apró baba arca fáradt volt, de azonnal elhallgatott, amikor a meleg és biztonságos karokba került.

baba orvos

Azonnal orvosok és ápolók csoportja kezdett el dolgozni, hogy biztosítsa a csecsemő jó egészségét. A kórház személyzete összefogott, hogy megtalálják a csecsemő szüleit vagy gondviselőit. A hír gyorsan terjedt a kórházban, és mindannyian elhatározták, hogy gondoskodnak a kisbaba biztonságáról és boldogságáról.

A kórházi kutya, Buddy, a megmentő, hűségesen vigyázott a csecsemőre, ahogy az ápolók és orvosok gondoskodtak róla. Ez a megható történet nemcsak azt mutatja be, milyen csodálatos kapcsolat alakulhat ki egy kórházi kutyával és a személyzettel, hanem azt is, hogy a szeretet és gondoskodás minden formája segíthet megmenteni egy életet.

orvos kutya

 

10 hasonló történet, amikor a csecsemő élete a hős megmentő kutyákon múlt

 

 1. Buddy, a hős tacskó: Egy hideg téli éjszakán egy kisbabát hagytak az utcán. Buddy, a tacskó, megtalálta a síró csecsemőt, és addig ugatott, amíg egy szomszéd észlelte a hangot és rátalált a kisbabára.

 2. Rex, a szimatművész: Amikor egy csecsemőt egy babakocsiban az erdő szélén hagytak, Rex, a rendkívül jó szaglású kutyus, kiszagolta a baba szagát és vezette a mentőcsapatot a helyszínre.

 3. Lola, a gyors reakció: Egy éjszaka Lola, a keverék kutya, megriasztó ugatással figyelmeztette a ház lakóit, hogy egy csecsemőt hagytak a házuk előtt. A gyors reakciójának köszönhetően a baba időben került biztonságba.

 4. Max, a hűséges barát: Max, a német juhász, egy elhagyott gyerekágy mellett bukkant egy sötét sikátorban. Hűségesen őrzötte a kisbabát, amíg a rendőrség meg nem érkezett, hogy felkutassa a szüleit.

 5. Daisy, a házivadász: Amikor egy újszülöttet egy üres ház előtt hagytak, Daisy, a golden retriever, hozzájárult a mentéshez azzal, hogy az udvaron található ablaknál ugatott, jelezve ezzel a baba helyét.

 6. Rocky, a tűzriadó: Egy tűzvész közepette egy kutya, Rocky, észrevette a szirénázó tűzoltóautókat, és a füsttel borított házból kihordta a síró csecsemőt a biztonságos helyre.

 7. Coco, a hőskutya: Amikor egy anya egyszer csak összeesett a házában, a kutya, Coco, figyelmeztette a szomszédokat az esetről, és a kisbaba, aki egyedül maradt, megúszta a baj nélkül.

 8. Bella, a strandőr: Egy strandon egy nap egy kutya, Bella, a vízbe rohant, amikor észrevette, hogy egy csecsemő lebeg a vízen. A kisbabát sikerült kimenteni a vízből, mielőtt bármi baj történhetett volna.

 9. Simba, az erdőmester: Amikor egy csecsemőt egy elhagyatott erdőben találtak, Simba, a vadonban élő kutya, vigyázott a babára egészen addig, amíg a mentőcsapat meg nem érkezett.

 10. Lucky, a szerencsés mentő: Egy szerencsétlenül járt baleset után egy csecsemőt hagytak egy autó roncsánál. Lucky, a környéken járó kutya, segített az embereknek felfedezni a baba jelenlétét, és így sikerült időben menteni az életét.

kutya

A kutyák rendkívül érzékenyek és ösztönösek, amikor az emberek vagy más állatok életéről van szó

A következő ösztönök vezérlik a kutyákat arra, hogy segítsenek vagy megmentsék a magára hagyott csecsemőt:

 1. Fajfenntartási ösztön: A kutyák szoros kapcsolatban állnak az emberekkel, és a fajfenntartási ösztönük erős. Az újszülött csecsemők gondozására való hajlam a kutyákban is megtalálható, és ez a kötelék lehetőséget teremt a segítségnyújtásra.

 2. Territoriális ösztön: A kutyák territoriálisak, és hajlamosak megvédeni a területüket és azon található élőlényeket. Amikor egy csecsemőt a kutya territóriumában találnak, az ösztönösen megpróbálhatják megvédeni vagy segíteni neki.

 3. Csoportösztön: A kutyák csoportban élnek és csoportszerű viselkedésre hajlamosak. Ha a csoportjukban, tehát a családjukban, egy kicsi veszélyben van vagy magára hagyják, a kutyák hajlamosak lehetnek védelmező magatartást tanúsítani.

 4. Kiemelkedő szaglás: A kutyák rendkívül fejlett szaglószerveik vannak, és képesek érzékelni a környezetükben zajló változásokat. Ha egy csecsemőt hagyják magára, a kutya szaglása segíthet neki azonosítani a csecsemő jelenlétét és állapotát.

 5. Empátia: Bár az emberi érzelmi kifejezések értelmezése nem ugyanaz, mint a kutyák közötti kommunikáció, sok kutya kifejező és empátiával teli viselkedést tanúsít az emberek iránt, beleértve a segítségnyújtást is.

baba kutya

Ezen ösztönök kombinációja és a kutyák hűsége és kötődése az emberekhez gyakran vezethet ahhoz, hogy a kutyák segítőkészen lépnek fel, amikor az emberek, különösen a csecsemők veszélyben vagy szükségben vannak.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=2iQ31JXC4uo

Milyen kutyafajta illik hozzám? KUTYAFAJTÁK KALKULÁTORA

Nagyon sok népszerű kutyafajta van.

 1. Szeretnél egy saját kutyát és azon gondolkozol, hogy melyik fajtát válaszd?
 2. Rövid vagy hosszú szőrű legyen? Kis-, közepes vagy nagy termetűt szeretnél?
 3. És milyen legyen a természete?
 4. Hogy melyik fajta illik leginkább hozzád? Kalkulátorunk segít most a döntésben!

.

További videók a témában