2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Tacsis mesék - tacskókalandok minden mennyiségben

2023-11-28 11:55 | Nézettség: 1237
A gyermekirodalom egyik legvarázslatosabb része az, ahogyan az állatok életre kelnek a mesékben, különösen a kutyák, ezen belül is a tacsik. A tacskók, ezek a hosszú testű, rövid lábú, bájos kis lények, különösen népszerűek a gyerekek körében. Borsi kutya és Lajos kutya nevei ismerősen csengenek? Ismerd meg őket és kutyus társaikat!

kultúrszeparé tacsis könyvek

Borsi Mesék: A kedves tacskó és a zenészlány kalandjai

A Borsi Mesék sorozatában, a legkisebbek ismerkedhetnek meg Borsi, a bájos, zöld kendős tacskólány és Vica, a zenészlány izgalmas történeteivel. Minden kötet két különleges mesét rejt, melyeket Szert-Szabó Dorottya varázslatos, teljes oldalas illusztrációi tesznek még élvezetesebbé.

A sorozat minden egyes kötete egy-egy külön világot nyit meg, ahol a gyerekek a rigmusok és mondókák segítségével bepillanthatnak a Ringató könyvek meghitt, játékos világába. Gáll Viktória Emese által írt történetek, melyek Borsi és Vica kalandjait mesélik el, nemcsak szórakoztatóak, hanem igazi szépirodalmi élményt is nyújtanak a 3-6 éves korosztálynak.

kultúrszeparé borsi mesék

A sorozat könyvei:

"Borsi Mesék: Borsi a Nagyvárosban - Borsi Álmodik"
"Borsi Mesék: Borsi a Hóban"
"Borsi Mesék: A Zenekar, a Táncház és az Énekszó"
"Borsi Mesék: Borsi Szimatol - Borsi, a Gyógyító"
"Borsi Mesék: Cica-Galiba - Borsi Ünnepel"
"Borsi Mesék: Borsi Palacsintája - Borsi Esküvőn"
"Borsi Mesék: Borsi a kertben"

A "Borsi Mesék" sorozat minden egyes kötete egy különleges utazásra invitálja a gyerekeket, ahol a meghitt hangulat, a játékos rigmusok és a lenyűgöző illusztrációk révén a legkisebbek is részesei lehetnek Borsi és Vica varázslatos kalandjainak.

Gáncs Kristóf Lajos kutya

Gáncs Kristóf: Lajos kutya történetei

A gyermeki fantázia és a kalandok iránti vágyat tökéletesen kielégítik Gáncs Kristóf Lajos kutya sorozatának meséi. Ezek a könyvek nem csak szórakoztatóak, hanem értékes tanulságokkal is szolgálnak a kicsik számára. A sorozat főszereplője, Lajos, egy bátor és kíváncsi tacskó, aki minden egyes kötetben új kalandokba keveredik. 

Lajos kutya megérkezik Ez a könyv Lajos történetének kezdetét meséli el, ahogy új otthonába érkezik, ekkor még egy kabátzsebben is elfért.. A történet segít a gyerekeknek megérteni az új kezdetek fontosságát és a változásokhoz való alkalmazkodást. A kötet különlegessége, hogy az elején a könyv szereplői bel lehet ragasztani a Libertine Könyvesboltokban megvásárolható matricákkal. 

Lajos kutya buszra száll Lajos ebben a kötetben a közlekedés világába kalauzolja el az olvasókat. A mesék egyedi módon mutatják be a vidéki életet, ahol a városi szereplők helyett a vidéki Lajos csodálkozik rá a városi dolgokra.

Lajos kutya szánkózik A téli örömök és a barátság állnak a középpontban ebben a részben. Lajos kutya megismerkedik a hóval és a karácsonyi hallal is barátságot köt. 

Lajos, a kalandos tacskó meséi a gyerekek számára nemcsak szórakoztatóak, hanem a közösségi élet fontosságát és a kalandok izgalmát is közvetítik. Gáncs Kristóf varázslatos világa segít a gyerekeknek megérteni a világot maguk körül, miközben fejleszti az olvasási készségeiket és a képzeletüket. A mesékben megjelenő humor, a mindennapi életből vett történetek és a vidám illusztrációk együttesen alkotnak egy szeretetteljes, tanulságos olvasmányt minden korosztály számára.

Ezek a mesék nem csak a tacskók szerelmeseinek szólnak, hanem minden kisgyermeknek, aki szereti az állatos történeteket és kalandokat.

Janikovszky Éva: Bertalan ​és Barnabás 

Bertalan és Barnabás, Janikovszky Éva kedves meséje, két elválaszthatatlan tacsi ikerről szól, akik annyira hasonlítanak egymásra, hogy gazdáik, Boglárka néni és Boldizsár bácsi, folyton összekeverik őket. A különbségtételre szolgáló piros és kék szalagok csak addig működnek, amíg az idős pár emlékszik, melyik szín melyik kutyushoz tartozik. Ez a bájos történet, melyet Réber László lenyűgöző illusztrációi tesznek még élvezetesebbé, kiválóan alkalmas első olvasmányként a kisgyerekek számára, tele van humorral, szeretettel és az állatok iránti ragaszkodással. Ott a helye a tacsis könyvespolcon. 

És miért is olyan varázslatosak a tacsis mesék? Mutatjuk, ahogy Lajos kutya életre kelt!

@libertinekonyvesbolt

Lajos kutya életre kelt! #lajoskutya #booktok #booktokhungary #foryou #libertinekonyvesbolt #libertinekonyvesboltszeged #szabadosagi #olvass #dog #kutya #tacsko #tacskoszerelem #tacskolove #book #mesekonyv

♬ Who Let The Dogs Out - Original - The Doggies
Kép és a videó forrása: https://www.tiktok.com/@libertinekonyvesbolt/video/7244844613566008602

Nem tacsi, de kutya - Pitypang és Lili

A "Pitypang és Lili" sorozat Pásztohy Panka tollából egy varázslatos világot tár elénk, ahol a gyermeki ártatlanság és az állatok iránti szeretet összefonódik. A sorozat, amelyet a szerző sajátos és könnyen felismerhető illusztrációs stílusa tesz még egyedibbé, a legkisebb olvasóknak szóló gyermekkönyv. A történetek egyszerűek, mégis mély érzelmeket hordoznak, amelyek a gyerekek szívébe lopják magukat.

kultúrszeparé pásztohy panka

A sorozat könyvei (Pagony Kiadó):

"Mentsük meg a kiskutyám!"
"Szeretem a kiskutyám!"
"Gyógyítsd meg a kiskutyám!"
"Pitypang születésnapja"
"Pitypang a zebrán"
"Pitypang segít"
"Pitypang testvérei"
"Jó éjszakát, Pitypang!"
"Pitypang és a hókutya"
"Pitypang kertészkedik"
"Pitypang játszik"
"Pitypang autózik"
"Pitypang és a Mikulás"
"Pitypang és a barátság"
"Pitypang és a Diótörő"

A "Pitypang és Lili" sorozat minden egyes kötete egy meghitt, szeretetteljes világba kalauzolja az olvasót. Pásztohy Panka képi és írói tehetsége egyesül ebben a sorozatban, amely nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is élvezetes olvasmány. A történetek, amelyek a barátság, a gondoskodás és a felelősség fontosságát hangsúlyozzák, igazi kincsek a gyermekirodalomban.

kultúrszeparé facebook

További videók a témában