2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia névnapja

Mentett baba mókusok (@BirdMania-Madarpark )

2023-05-31 13:31 | Nézettség: 495
2023.5.29-én két mini mókus érkezett hozzánk a mentőközpontba. Pár napos, meg csupasz, csukott szemű, fülű apróságok.

Mókusbébik!

Tahitótfaluban találták őket a földön,egy fenyőfa alatt. 

Mama mókus sehol,ellenben mindkét pici testén karmolás nyomok, sérülések voltak.

Két óránként kapnak Royal Canine anyatejpótlót, az inkubátorban tartjuk őket melegen, s drukkolunk, hogy erősödjenek, nőjének, gond nélkül ússzák meg az esést, sebeket.

BirdMania

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=u4XehsHLxEY

Hogy kell felnevelni a mókus babákat, ha a szülők nem tudják?


A mókusok felnevelése komplex folyamat, és fontos megjegyezni, hogy a legjobb eredmények elérése érdekében a lehető legjobb lenne, ha a mókusokat tapasztalt állattartók gondoznák. Az alábbiakban azonban néhány általános útmutatást adhatok, amelyek segíthetnek, ha nem találhatók tapasztalt szülők a mókusbabák gondozására.

Meleg és biztonságos hely: A mókusokat meleg és biztonságos helyen kell tartani. Biztosíts egy meleg és jól szellőző ketrecet vagy tartályt a mókusoknak. Ne felejtsd el a megfelelő alátétet vagy fészekanyagot biztosítani nekik, hogy takarót készítsenek.

Speciális táplálás: A mókusoknak megfelelő táplálékra van szükségük. Vegyél olyan tápszert, amelyet a kisemlősöknek terveztek, vagy kérj tanácsot egy állatorvostól a megfelelő étrend kialakításához. Előfordulhat, hogy speciális cumit kell használnod a táplálásukhoz.

Gyakori etetés: A mókusbabákat gyakran kell etetni. Az újszülött mókusoknak rendszeresen, kb. 3-4 óránként kell táplálékot adni. Az idősebb mókusoknak napi 4-5 étkezést kell biztosítani.

Hőmérséklet-szabályozás: A megfelelő hőmérséklet fenntartása nagyon fontos a mókusok számára. A kis mókusok hőmérsékletét meg kell tartani 32-35 Celsius-fok között. Használhatsz melegítő lámpát vagy fűtőpadot, hogy biztosítsd a megfelelő hőmérsékletet.

Higiénia: A mókusok tisztaságára is ügyelni kell. A ketrecet és az etetőtányérokat rendszeresen tisztítsd meg, hogy elkerüld a fertőzéseket és a betegségeket.

Szocializáció és játék: A mókusok szociális állatok, ezért fontos, hogy időt tölts velük, és lehetőséget biztosíts a játékra. Biztosíts nekik olyan játékokat, amelyek segítik a foglalkoztatásukat és kielégítik természetes ösztöneiket.

Állatorvosi ellátás: Ha lehetőséged van, keress fel egy állatorvost, aki jártas a mókusok kezelésében.