2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Nike Jordan az új monokli? Assane Diop és az ő kedvenc Nike cipői a Netflix Lupin c. sorozatában I Kultúrszeparé

2023-10-29 15:28 | Nézettség: 1216
A Netflix "Lupin" című sorozatának sikerében nagy szerepe van Assane Diop karakterének, akit az elismert francia színész, Omar Sy alakít. De mi köze ennek az ikonikus Nike márkához?

Ki is az az Assane Diop?

Aki nem ismernél a Lupin című sorozatot, ne hagyja ki! A Lupin egy francia televíziós sorozat, amelyet George Kay és François Uzan készített a Netflix számára. A sorozat főszereplője Omar Sy, aki Assane Diop szerepét alakítja, egy modernkori tolvajt, aki Arsène Lupin, a híres irodalmi karakterét használja inspirációként. A sorozat 2021 januárjában debütált, és azonnal sikert aratott a közönség körében a világ minden táján.

A sorozat alapötlete:
Assane Diop élete megváltozik, amikor az apját hamisan megvádolják egy gazdag család ékszerének ellopásával, ahol ő szolgaként dolgozott. Az apja titokzatos halála után Assane elhatározza, hogy Arsène Lupin művei által inspirálva bosszút áll és tisztára mossa apja nevét. A sorozatban Assane zseniális trükköket és álruhákat használ, hogy manipulálja az eseményeket és az embereket, miközben a francia rendőrség és a gazdag család tagjai üldözik.

Miért érdemes megnézni a "Lupin" sorozatot?

  • Omar Sy karizmatikus alakítása: Sy lenyűgöző teljesítményt nyújt, amely magával ragadja a nézőket.
  • Izgalmas cselekmény: A sorozat fordulatos és feszült, tele van meglepetésekkel és intelligens csavarokkal. 
  • Stílus és elegancia: A Lupin elegánsan ötvözi a klasszikus detektívtörténeteket a modern krimi elemekkel.
  • Karakterfejlődés: A karakterek jól kidolgozottak, és a sorozat során mélyebb betekintést nyerünk Assane múltjába és motivációiba.
  • Kulturális és társadalmi kommentár: A sorozat érinti a társadalmi osztályok és a rasszizmus kérdéseit Franciaországban.
  • A klasszikus irodalom újraértelmezése: A sorozat friss és modern fordulatot ad Arsène Lupin karakterének és történeteinek.

A "Lupin" sorozatot azoknak ajánljuk, akik szeretik a kifinomult bűnügyi drámákat, a meglepő fordulatokat és a lenyűgöző karaktereket. A sorozat elegáns és izgalmas, és Omar Sy alakítása magával ragadó, így nem csoda, hogy a Lupin gyorsan a Netflix egyik legnézettebb nem angol nyelvű sorozatává vált.

nike jordan assane diop lupin

Assane Diop és az ikonikus Nike cipők

Ahogyan a sorozatban is láthatjuk, Diop nem csupán egy mesteri tolvaj és igazi álcázóművész, de egy igazi sneaker rajongó is, nem is arkámilyen a hihetetlen népszerűségnek örvendő Nike Air Jordan (talán) egyik legnagyobb rajongója! 

Arsène Lupin és Assane Diop közötti különbségek

Míg Maurice Leblanc által megalkotott Arsène Lupin monoklival, cilinderrel és köpennyel jelenik meg, addig Assane Diop inkább modern, kortárs öltözködési stílust követ. Diop rajongása a Nike cipők felé nem véletlen, hiszen ez a márka az utóbbi évtizedekben a fiatalok körében kultikussá vált. Szinte kiközösítik azokat, akik nem rendelkeznek legalább egy pár Nike Jordan surranóval. 
Assane Diop sokszínű karaktere a sorozatban nem csak cselekedeteiben és személyiségében, de öltözködési stílusában is kifejeződik. Az, hogy milyen cipőt visel, sokat elárul róla: a Nike cipők egyértleműen a fiatalosság, a merészség és a modern felfogás kifejező eszközei. A "Lupin" sorozatban látható Nike modellek, mint az Air Jordan 1 vagy az Air Force 1, tökéletesen kiegészítik Diop karakterét, emllett a történetmesélés eszközei is.

A sorozatban megjelenő Nike modellek 

Lupin 2. évad

Air Jordan 1 Mid Yellow Toe 

A sorozat egyik legemlékezetesebb pillanata, amikor Diop egy izgalmas üldözésben vesz részt Normandiában. Ebben a jelenetben viseli az Air Jordan 1 Mid Yellow Toe-t, amely nem csak a stílusának, de a dinamikus és rendkívül mozgalmas életmódjának is tökéletes kiegészítője. A sárga és fekete színkombinációjú cipő nem csak praktikus választás a folyamatos rohanáshoz, de vizuálisan is támogatja a jelenetet, kiemelve Diop karakterének karizmáját és stílusérzékét.

Leonard Nike Air Max 270 React Black cipője 

Míg Assane Diop karaktere az Air Jordan modelleket kedveli, addig Leonard, egy másik kulcsfontosságú karakter, a Nike Air Max 270 React Black modelleket preferálja. Ez a cipő tökéletesen illeszkedik Leonard karakteréhez: modern, dinamikus és egyfajta vagányságot kölcsönöz neki. Ezen kívül a cipő technológiai megoldásai - mint a légbetétes talp - reflektálnak Leonard komplex  személyiségére. Valójában ő az egyetlen karakter Diopon kívül, aki Nike-t visel. Mit próbálnak mondani nekünk a show készítői...?

És akik még "szerepeltek": Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0, Air Jordan Retro High Light Army, Air Jordan 1 High OG Patent Fearless és Jordan 1 Mid SE Union Black Toe

Omar Sy Instagram profilján látható, hogy a színész egy  igazi cipőrajongó. Több bejegyzésében is olyan különleges Nike modellekben pózol, mint például az Nike Air Jordan 1, amelyet a Diorral közösen készítettek. Nem tudjuk, hogy Assane Diop vagy Omar Sy a lagyobb rajongó, mindensetre biztosan erősítette a márkát a sorozatrajongók körében. 

Nézzük, mely cipők jelentek meg a sorozat 2. évadában: 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=3k6Ycp3DoDw

Lupin 3. évad (2023)

A legfrissebb, harmadik évadban már nem kell keresnünk a Nike termékeit, szinte kifejezetten rájuk irányul a reflektorfény legyen szó cipőről, vagy akár mellényről. Sőt, az egyik jelenetben egy egész szekrény rogyásig van pakolva Nike Jordan sneakerekkel. 

De kik a főszereplők? Air Jordan 1 Low starfish, Air Jordan High Electric Orange, Jordan 1 Mid Mettalic Orange, hiszen a narancssárga Lupin (vagy Omar?) színe...de ott az Air Jordan 1 Retro High OG Pollen, ami még az előzetesben is szemet szúrt. A cipőt 2021-ben dobták piacra, és erősen emlékeztet a 1999-ben megjelent 'Wu Tang' Dunkokra, mivel ugyanazt a sárga, fekete és fehér színkombinációt használja.

 

 

További videók a témában