2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Tudtad miért van bolyt a sapkán, lyuk a repülőgép ✈ ablakán és bemélyedés a borosüveg 🍾 alján? 10 meglepő dolog amit nem tudtál, miért van...

2024-01-18 13:08 | Nézettség: 413
Azt hihetnéd, hogy a téli sapkák bojtja csupán divat, pedig eredetileg.... Vajon miért található lyuk a Chupa Chups nyalókák pálcikáján, vagy miért van gyémánt formájú rész a hátizsákokon? Mindezeken túlmutatva bemutatjuk a repülőgépablakok ✈titkos lyukát és azt, hogyan segíthet a fejtámla egy szorult helyzetben az autóban és miért van mélyedés a borosüveg 🍾 alján? Készülj fel a meglepetésekre! Lerántjuk a leplet!

repülőgép

A mindennapi életben gyakran találkozunk olyan tárgyakkal, amelyek célját nem mindig ismerjük fel azonnal.

Előfordul, hogy egyes dolgok funkciója teljesen más, mint azt eredetileg gondolnánk. 

 1. Bojt a téli sapka tetején: Sokan úgy gondolják, hogy a téli sapkák bojtja csupán divatos kiegészítő. Azonban eredetileg a francia tengerészek viselték ilyen sapkákat, hogy megelőzzék a fejsérüléseket az alacsony fedélzeti mennyezeteknél. A bojt tompította az ütést vagy figyelmeztetett a veszélyre.

 2. Lyuk a nyalóka pálcikákon: A Chupa Chups nyalókák pálcikáján lévő lyuk nemcsak arra való, hogy fütyüljünk vele. Valójában a nyalóka leválását akadályozza meg, így csökkentve a lenyelés veszélyét.

 3. Billentyűzetek hátulsó lábai: A billentyűzet hátsó lábai nem csak az ergonomikus gépelést segítik, hanem a billentyűzet jobb láthatóságát is elősegítik. Bónuszként megjegyzés: A csuklóinknak kényelmesebb lehet, ha nem használjuk ezeket a lábakat.

 4. Érdekes alakzat a hátizsákokon: A gyémánt formájú, malacra emlékeztető rész a hátizsákokon nem csak divat, hanem funkciót is szolgál. Ide lehet csatolni olyan tárgyakat, amelyek nem férnek be a hátizsákba.

 5. Fejtámla az autókban: A fejtámla nemcsak kényelmi elem az autóban, hanem szükség esetén segíthet az ablaküveg eltávolításában, amikor az utas kiszorul.

 6. Bemélyedés a borosüvegek alján: A borosüvegek alján lévő bemélyedések stabilabbá teszik az állást és megakadályozzák, hogy a borban lévő részecskék a pohárba kerüljenek.

 7. Fém lapocska az üdítős dobozokon: A doboz kinyitásához használt fém lapocska szívószál tartóként is funkcionál, ha megfordítjuk.

 8. Műanyag fedelek az italokon: A műanyag fedeleken lévő gombok segítenek megkülönböztetni az italokat, különféle jelölésekkel, például kólához vagy teához.

 9. Lyuk a repülőgép ablakain: A repülőgép ablakain lévő kis lyuk a légnyomás szabályozását szolgálja.

 10. Extra fűzőlyukak a cipőinken: Az edzőcipők extra fűzőlyukai segítenek stabilabbá tenni a lábat és jobb tartást biztosítani fizikai tevékenységek közben.

Készülj fel a meglepetésekre! Fedezd fel a mindennapi tárgyak rejtélyes funkcióit ebben a kisfilmünkben! 

További érdekességekért kattints ide!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=1cxK9Z0Ag6k

sapka

 1. A téli sapka bojtja: divat vagy fejvédelem?
 2. Chupa Chups nyalóka pálcikájának lyuka: több, mint egy fütyülős játék.
 3. Billentyűzetek hátulsó lábai: ergonómia vagy láthatóság?
 4. Hátizsákok gyémánt formájú része: divat vagy praktikum?
 5. Autófejtámla: kényelem és biztonság váratlan helyzetekben.
 6. Borosüvegek alján lévő bemélyedések: stabilitás és tisztaság.
 7. Üdítős dobozok fém lapocska: kinyitás és szívószál tartó egyben.
 8. Műanyag fedelek italos poharakon: azonosítás és könnyű megkülönböztetés.
 9. Repülőgépablakok lyuka: a légnyomás szabályozása.
 10. Cipőfűzők extra lyukai: stabilitás sportolás közben.

További videók a témában