2024. Április 24., szerda
György névnapja

Visszértágulat - hogyan szüntetheted meg nyom nélkül?

2023-08-23 18:37 | Nézettség: 441
Viszér ellen milyen hatásos megoldások vannak? Megmutatjuk azt a módszert, mellyel nyomtalanul eltüntetheted a visszértágulatot. Visszér kezelése műtét nélkül. Cikkünk végén található videóban elmagyarázzuk a visszér kezelés módszereit.

Visszértágulat miért alakul ki?

A visszértágulat (vagy visszérbetegség) oka összetett és több tényező együttjátéka eredménye. A visszerek olyan kitágult, kanyargós erek a bőr alatt, amelyekben a véráramlás visszaáramlása nehezített lehet. Ennek oka leggyakrabban az alsó végtagokban található mélyvénák elégtelen működése és a vénás billentyűk károsodása.

A visszértágulat kialakulására ható fő tényezők:

- Öröklött hajlam: Genetikai tényezők szerepet játszhatnak a visszértágulat kialakulásában. Ha a családban több tag is szenvedett már visszértágulattól, akkor az egyén hajlamosabb lehet rá.

- Életkor: Az életkor előrehaladtával a visszérproblémák gyakoribbak lehetnek. Az életkor előrehaladtával az érfalak rugalmassága csökkenhet, és a billentyűk is kevésbé hatékonyak lehetnek.

- Nem és hormonális hatások: A nők hajlamosabbak a visszértágulatra, valószínűleg az ösztrogén hormon hatására. Terhesség, menopauza, fogamzásgátlók használata is befolyásolhatja a visszértágulat kialakulását.

- Túlsúly és mozgásszegény életmód: A túlsúly, elhízás és a mozgásszegény életmód is hozzájárulhat a visszértágulat kialakulásához. A folyamatos állás vagy ülés a vér visszaáramlását nehezítheti.

- Magas nyomás a hasüregben: A krónikus székrekedés vagy a terhesség során megnövekedett nyomás a hasüregben gátolhatja a vér visszaáramlását a visszerekben.

- Sérülések vagy gyulladások: Visszértágulatot okozhatnak olyan sérülések vagy gyulladások, amelyek károsítják az érfalakat és a vénás billentyűket.

- Dohányzás: A dohányzás káros hatással lehet az érfalakra, ami hozzájárulhat a visszértágulat kialakulásához.

Az előző tényezők együttjátéka befolyásolja a visszértágulat kialakulását. A visszértágulat kockázatának csökkentése érdekében fontos az egészséges életmód fenntartása, a megfelelő testsúly megtartása, a rendszeres mozgás, a megfelelő táplálkozás és a dohányzás elkerülése. Ha valaki már észleli a visszértágulat tüneteit, fontos orvosi segítséget kérni, mivel a betegség előrehaladhat és súlyosabb problémákhoz vezethet.

Hogyan, milyen módszerekkel szöntethető meg a visszér-tágulat?

A visszértágulat kezelése és enyhítése többféle módon történhet, attól függően, hogy milyen súlyosságú a probléma és milyen tünetek jelentkeznek. A következőkben néhány gyakori kezelési módszert sorolok fel:

- Kompressziós terápia: A kompressziós terápia során speciális kompressziós harisnyát vagy kötést viselnek a betegek, amely segít összenyomni és támogatni a visszereket, és javítani a véráramlást. Ez enyhíti a duzzanatot és a fájdalmat.

- Életmódváltás: A megfelelő életmódváltás, mint például a testsúly kontrollálása, a rendszeres testmozgás, a dohányzás elhagyása és a megfelelő táplálkozás, segíthet csökkenteni a visszértágulat kialakulásának kockázatát és enyhíteni a tüneteket.

- Gyógyszerek: Néhány gyógyszer segíthet enyhíteni a visszértágulat tüneteit, például a duzzanatot és a fájdalmat. Ezek lehetnek helyi kenőcsök vagy tabletta formájában alkalmazott gyógyszerek.

- Skleroterápia: Ez a kezelési módszer azt jelenti, hogy egy speciális oldatot injektálnak a visszérbe, ami irritálja az érfalat és összenyomja a véredényt. Ennek eredményeként a visszér összezsugorodik és fokozatosan felszívódik.

- Lézer- vagy rádiófrekvenciás abláció: Ez a módszer magában foglalja a visszérbe irányított lézer- vagy rádiófrekvenciás energia használatát, ami a véredény falát megszűkíti vagy lezárja, ezáltal javítva a véráramlást.

- Vénaműtét: Súlyosabb esetekben, amikor a visszérprobléma nagyon kiterjedt vagy a vénák súlyosan károsodottak, műtéti beavatkozásra lehet szükség a sérült vénák eltávolítására vagy zárára.

- Endovénás műtét: Ez egy minimálisan invazív beavatkozás, amely során egy kis metszésen keresztül vezetnek be egy hajlékony csövet a visszérbe, majd speciális eszközökkel vagy lézerrel kezelik a vénát.

A megfelelő kezelési mód kiválasztásához mindig konzultálni kell egy orvossal vagy szakértővel, aki a betegség súlyosságát és az egyéni szükségleteket figyelembe véve ajánlja a legmegfelelőbb terápiát.

Az alábbi videóban a visszér eltüntetését mutatja be a szakértő:


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=FV5hmbsSDXY