2024. február 29., csütörtök
névnapja

A gyermeknek karcolásai voltak, az anya kamerát telepített. A felvétel elborzasztotta a szülőket!

2023-05-25 21:54 | Nézettség: 1344
Fiatal pár Thomas és Kelly mindig is úgy a macska Lily a család tagja. Még azt sem gondolhatták, hogy háziállatuk képes ártani valakinek. De egy nap, miután a pár elhagyta Lily-t a szobában gyermekével, karcolásokat láttak a baba testén. A szülők csodálkoztak, de amit később megtanultak, sokkal jobban megdöbbentette őket.

Macska sokszor kifejezetten óvja a kisbabát, ha veszély fenyegeti. Ez a viselkedés néhány okból eredhet:

Anyai ösztönök: A macskák általában erős anyai ösztönökkel rendelkeznek, és természetesen megvédik a saját utódaikat vagy más sebezhető lényeket, mint például egy kisbaba. A macska megérzi a veszélyt, és megpróbálja eltávolítani vagy elijeszteni azt a közelből.

Territoriális viselkedés: A macskák erősen kötődnek a területeikhez és az otthonukhoz. Amikor egy új személy, mint egy kisbaba, megjelenik az otthonban, a macska védelmezővé válhat, hogy megvédje a területét az esetleges fenyegetésektől. Ez azt jelenti, hogy a macska agresszívabbá válhat, ha úgy érzi, hogy a kisbaba biztonsága veszélyben van.

Érzelmi kötődés: A macskák képesek kialakítani erős érzelmi kötődést az emberekhez, akik gondozzák és törődnek velük. Ha a macska érzékeli, hogy a kisbaba veszélyben van, vagy ha az anya stresszes vagy aggodalmaskodik, akkor a macska megpróbálhat közbelépni és megvédeni a gyermeket.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár sok macska védővé válik a kisbabával szemben, nem minden macska reagál ugyanígy. Néhány macska esetleg inkább elkerüli a kisbabát vagy bizonytalanul reagál rá. Minden macska egyedi, és a viselkedését több tényező is befolyásolhatja, például a személyiség, a korábbi tapasztalatok és a környezeti feltételek. Ha van egy kisbaba az otthonban, fontos figyelmet fordítani a macska és a baba kölcsönhatásaira, és szükség esetén kérni egy állatorvos vagy viselkedésterapeuta segítségét a helyes integráció és a biztonságos környezet kialakítása érdekében.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xzvSh7n5EOc