2022. június 27., hétfő
László névnapja

Dr. Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont élén

2022-03-30 14:26 | Nézettség: 160
Tudja meg intézetünk vezérigazgatójával készült interjúból, hogy mi motiválta az orvosi pálya választásában, milyen vezetői 2021 őszétől tapasztalt vezető, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház korábbi főigazgatója, a belgyógyász-kardiológus dr. Csernavölgyi István tölti be a Budai Egészségközpont Zrt. vezérigazgatói posztját. A

Dr. Csernavölgyi István szülei is orvosok, így, ahogy ő fogalmazott, az orvosi pálya eleve elrendelés volt a számára.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=dArGUT9aJHQ

Az új vezetővel a Budai Egészségközpont weboldalára készült bemutatkozó interjú, amiben dr. Csernavölgyi beszélt arról is, milyen új fejlesztések várhatók annak érdekében, hogy a magasan képzett, professzionális közösség igazi gyógyítóként, nemzetközi összehasonlításban is kimagasló minőségben lássa el feladatát.

Ember, orvos, vezető

Dr. Csernavölgyi István szülei is orvosok, így, ahogy ő fogalmazott, az orvosi pálya eleve elrendelés volt a számára. A vezérigazgató szerint a gyógyítás alapvetése a megfelelő szaktudás és képzettség, de ugyan olyan fontos számára az is, hogy a gyógyító ember tudjon maradni ott és akkor, amikor arra szükség van. Ez a meggyőződés tükröződik a munkájában mind a szakmai területen, mind pedig az intézményvezetői pozícióban. 

Célja, hogy hosszú távon olyan körülményeket teremtsen a kollégái számára, ahol közösségként, biztonságos szakmai környezetben mernek és tudnak alkotni, ami a fejlesztés és a fejlődés alapja. A megfelelő munkakörnyezet mellett ugyanolyan fontosnak tartja a kollégák folyamatos szakmai gyarapodását, így a BEK Akadémia képzéseit, amiben óriási lehetőséget lát. Véleménye szerint ez olyan hazai és nemzetközi oktató és kutatási tevékenységre ad módot, ami máshol - főként a magánszférában – egyáltalán nem jellemző.
 
Örökség és értékek
Dr. Csernavölgyi István úgy gondolja, hogy elődje, dr. Varga Péter Pál munkássága során mindenki számára világossá vált az a megkérdőjelezhetetlen szakmaiság, amelyet a Budai Egészségközpont képviselt az elmúlt évtizedekben. A vezérigazgató szerint a Budai Egészségközpont abban tud más lenni és abban tud kiemelkedni a többi szolgáltató közül, akár a magán-, akár az állami szférában való gyógyításról legyen szó, hogy itt minden adott ahhoz, hogy a beteg java legyen a legfőbb törvény és ezt semmi ne írhassa felül. Ami emellett elődje munkásságában megfogta és amit kiemelne, az a folyamatos fejlesztés iránti igény volt. Ezen az úton szeretne ő is továbbmenni, így mind a digitális, mind az infrastrukturális, mind pedig intézményi szinten jelentős fejlesztések várhatók a jövőben. A digitális fejlesztések célja egy olyan hálózat kiépítése, amely gyorsítja az ellátási folyamatot, egyértelműen szolgálja annak biztonságát, valamint segíti a munkatársak napi tevékenységét. A tervek szerint még az idei év folyamán megkezdődik egy több szakmában magas progresszivitással bíró kórházi épületegyüttes megvalósítása is.
 
Hosszú távú célok és jövőkép
Dr. Csernavölgyi István elmondta, hogy a Budai Egészségközpont stratégiája más, mint amit általában a magánegészségügyi intézmények kapcsán érzékelni lehet. Vannak olyan intézmények ugyanis, amelyek a járóbeteg ellátást célozzák meg, vannak olyanok, amelyek kifejezetten a diagnosztikát, illetve vannak olyanok, amelyek inkább a fekvőbeteg ellátásra specializálódtak. A Budai Egészségközpont mindhárom területet magas színvonalon szeretné több szakmában megvalósítani és működtetni, úgy, hogy eközben megőrzi az Országos Gerincgyógyászati Központ kiemelkedő szakmai tevékenységét is.
 
„A fejlesztések visszatükrözik az előrelátó tulajdonosi szándékot és a stratégiai gondolkodást: kapkodás nélkül, a szakmaiságot szem előtt tartva, minden területet érintve 2-3 éven belül kialakítani egy fekvő- és járóbeteg ellátó intézményt. Cél egy olyan jövőkép megvalósítása, amelyben a Budai Egészségközpont nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi kitekintésben is élen járó fekvő-és járóbeteg ellátást, kiemelkedő diagnosztikai képességeket menedzselő és működtető, a magán ellátás kapcsán mind szakmai gárdájában, volumenében, eszközparkjában és infrastruktúrájában kiemelkedő intézménnyé válik. Az egyes szakterületekkel - és nem csak a gerincgyógyászat jeles képviselőivel - már elkezdődött a közös gondolkodás és a közös munka. Ez a garanciája annak a valós és reális jövőképnek, hogy az intézmény a magánegészségügyi piacon nemzetközi kitekintésben is kiemelkedőt fog nyújtani az elkövetkező pár évben”