2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

Idióta autósok az utakon. Csak kapkodjuk a fejünket!

2023-03-08 19:48 | Nézettség: 193
Vannak olyan autósok, akik annyira idióták, hogy nem értjük miért ülnek a volán mögé. Vannak akik megússzák épségben vannak akiknek a kocsija látja a kárát, hogy a tulaj érthetetlenül idióta.

Másokat veszélybe sodró sofőrök miért ússzák meg általában a baleseteket kisebb karcolással?

Az, hogy egy sofőr által okozott baleset milyen súlyos következményekkel jár, nagyon sok tényezőtől függ, például a baleset sebességétől, az autók típusától, az ütközés szögétől, a járművek sebességének és irányának kombinációjától, az érintett személyek testtömegétől és magasságától stb.

Általánosságban azonban elmondható, hogy azok a sofőrök, akik gyakrabban vesznek kockázatot a vezetés során (pl. gyakrabban megsértik a közlekedési szabályokat, túl gyorsan vezetnek, figyelmen kívül hagyják a táblákat és a jelzéseket stb.), nagyobb eséllyel okoznak balesetet, mint azok, akik az előírásokat követik. Azonban az is igaz, hogy az ilyen sofőrök nem mindig ússzák meg csak kisebb karcolással a balesetet, sőt, nagyon súlyos következményekkel is járhat a vezetési stílusuk.

Fontos megjegyezni, hogy minden baleset más

és más körülmények között történik. Az, hogy egy sofőr hogyan ússza meg a balesetet, nem csak a vezetési stílusától függ, hanem a baleset súlyosságától, az autók típusától, a biztonsági felszerelések minőségétől, az időjárási körülményektől, a helyszínen lévő többi autóktól és gyalogosoktól, és sok más tényezőtől is.

Például, ha egy sofőr túl gyorsan vezet és balesetet okoz, de az autója biztonsági felszerelései jó minőségűek és a baleset súlyossága nem volt túl nagy, akkor valószínűbb, hogy megússza kisebb sérüléssel. De ha a baleset súlyosabb, vagy az autók típusa és sebessége magasabb, akkor a baleset következményei sokkal súlyosabbak lehetnek.

Összességében azt lehet mondani, hogy azok a sofőrök, akik veszélyesebb vezetési stílust folytatnak, nagyobb eséllyel okoznak balesetet, és a baleset súlyosságától függően súlyos sérüléseket is okozhatnak maguknak és másoknak. A biztonságos vezetési szokások és a közlekedési szabályok betartása kulcsfontosságú a balesetek elkerüléséhez és a közlekedésbiztonság javításához.

További vicces videókat ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=4MJb60MzOag