2023. március 25., szombat
Irén névnapja

Mekkora a bűnözés Magyarországon?

2023-03-07 18:45 | Nézettség: 112
Tartsd nyitva a szemed kampány, aminek célja, hogy megismertette az emberekkel, hogy a bűncselekmények áldozatainak milyen jogai vannak, hiszen ha az ember nem ismeri a jogait akkor nem is tudja érvényesíteni azokat.

Mekkora a bűnözés Magyarországon?

A bűnözési ráta Magyarországon az elmúlt években csökkent, azonban még mindig vannak olyan bűncselekmények, amelyek jelentős problémát okoznak az országban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által közzétett legfrissebb statisztikák szerint a bűncselekmények száma 2020-ban a koronavírus-járvány hatására csökkent, azonban a bűncselekmények nagy része még mindig az ingatlan elleni bűncselekményekhez kapcsolódik (például betörések), illetve a lopásokhoz és a kábítószerrel való visszaéléshez.

Az ORFK adatai szerint a bűncselekmények száma az elmúlt években általában csökkent, azonban bizonyos bűncselekmények, mint például a lopások, még mindig gyakoriak az országban. A bűncselekmények előfordulási gyakorisága azonban eltérő lehet az egyes régiókban és városokban, és a helyi hatóságok által tett intézkedések is hatással lehetnek a bűnözés szintjére.

Fontos megjegyezni, hogy a bűncselekmények száma csak azokat a bűncselekményeket tartalmazza, amelyeket bejelentettek a hatóságoknak, és valószínű, hogy vannak olyan bűncselekmények is, amelyeket nem jelentenek be az emberek.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=sOMAaeVgl-c