2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Mitől fél Oroszország? Csupán egy repülőgép ✈ vagy több? Az A-10C Thunderbolt II és az orosz aggodalmak

2024-03-12 08:22 | Nézettség: 361
Az A-10C Thunderbolt II, ismertebb nevén a "Puhányok Kaszaboltja", az Egyesült Államok hadserege által használt ikonikus repülőgép ✈ , mely különleges képességeivel páncélozott célpontok elleni támadásokban jeleskedik. Az orosz érdekek szempontjából azonban ez a típus komoly aggodalomra ad okot, mivel hatékonyan kivédheti az ellenséges páncélozott erőket, ami miatt Oroszország figyelemmel kíséri jelenlétét a térségben.

Miért rettengek az Oroszok az A-10C Thunderbolt II egy repülőgéptől ✈?

Az A-10C Thunderbolt II egy repülőgép típus, amelyet az Egyesült Államok hadserege használ. A gép egy korszerű, páncélozott harci repülőgép, amelyet gyakran "Puhányok Kaszaboltja" néven emlegetnek az amerikai katonák között, és képes felderíteni, és támadni az ellenség páncélozott járműveit, valamint támogatni a földi csapatokat.

repülőgép

Oroszország nem szívesen látja az A-10C Thunderbolt II-t, mert az NATO-tagállamok közt lévő repülőgép kifejezetten hatékony a páncélozott célpontok elleni támadásokban, amelyek az orosz hadsereg fontos elemei lehetnek.

haditechnika

Emellett az A-10C Thunderbolt II részt vesz az Egyesült Államok katonai műveleteiben, beleértve azokat is, amelyek az orosz érdekekkel ellentétesek lehetnek. Ezért Oroszország komolyan veszi az ilyen típusú repülőgépeket és figyelmeztető jelnek tekinti jelenlétüket a térségben.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=XQP0hflFX0g

 

Hol vetették már be az A-10C Thunderbolt II repülőgépet?

Az A-10C Thunderbolt II-t számos konfliktusban és katonai műveletben vetették be repülőként. Például az A-10C Thunderbolt II részt vett az Egyesült Államok által vezetett műveletekben az Afganisztánban és Irakban folytatott konfliktusokban. Emellett használták a Balkán-félszigeten is, például a Koszovói háborúban. Az A-10C Thunderbolt II-t gyakran használják az amerikai és NATO-katonák támogatására, valamint páncélozott célpontok elleni támadásokban.

További videók a témában