2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Recept a felhőben, felhőbe felírt gyógyszerek megtekintése, lekérdezése online

2023-10-29 20:27 | Nézettség: 1171
Hogyan lehet lekérdezni, hogy az orvos milyen gyógyszereket írt fel nekem? Milyen gyógyszerek vannak felírva a felhőben? Az eReceptek és az online hozzáférés lehetősége jelentős előrelépést jelent az egészségügyben, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy könnyebben kezeljék és kövessék nyomon gyógyszereiket és orvosi vényeiket. Miként tudod megnézni az erecpteket? Mutatjuk lépésről lépésre.

Felhőben Tárolt eReceptek Megtekintése  - Hogyan Találhatod Meg Online?

Az orvosi receptek hagyományosan papíralapon vagy elektronikusan kerülnek kiadásra, és az utóbbi években egyre elterjedtebbé vált az eReceptek használata. Az eReceptek elektronikus formában vannak tárolva, és az orvos által felírt gyógyszereket a felhőben lehet elérni és megtekinteni.

De hogyan lehet eRecepteket megnézni az online felületen Magyarországon?

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a folyamatot.

Így indulj el!

Lépés 1: Bejelentkezés az EESZT Lakossági Portálra

Az eReceptek megtekintéséhez az EESZT Lakossági Portálra kell belépni. Az eléréshez kattints a következő linkre: EESZT Lakossági Portál. Itt találod az online felületet, ahol hozzáférhetsz az eReceptekhez.

online ügyintézés belépés

Lépés 2: Ügyfélkapu Bejelentkezés

ügyfélkapu belépés regisztráció

Az eReceptek eléréséhez szükséged lesz az Ügyfélkapu felhasználónévre és jelszóra. Az Ügyfélkapu egy online szolgáltatás, amely lehetővé teszi a biztonságos bejelentkezést az egészségügyi adatokhoz. Ha még nem rendelkezel Ügyfélkapu fiókkal, regisztrálnod kell egyet.

Lépés 3: Navigálás a lakossági Portál Menüponthoz

elektronikus recept belépés

Lépés 4: Navigálás az eReceptek Menüponthoz

Miután sikeresen bejelentkeztél az Ügyfélkapun keresztül, navigálj az EESZT Lakossági Portál felületén az "eReceptek" menüponthoz.

Itt fogod megtalálni a lehetőséget a felhőben tárolt eReceptek megtekintésére.

elektronikus recept

Lépés 5: Lekérdezési Időszak Beállítása

elektronikus recept

 

Az eReceptek megtekintéséhez meg kell adnod a kívánt lekérdezési időszakot.

Ez lehetővé teszi számodra, hogy megnézd, mely gyógyszerek vannak a felhőben, és melyeket már kiváltottál. Ezen az oldalon lehetőséged van megtekinteni a kiváltásra váró és a már kiváltott vényeit.

Az eReceptek online megtekintése egyszerű és kényelmes módja annak, hogy nyomon kövesd az orvos által felírt gyógyszereket.

A felhőben történő tárolás lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor hozzáférj az információkhoz, ami különösen hasznos lehet sürgősségi helyzetekben vagy utazások során.

recept

Tudnod kell, hogy az eReceptek kezelése és megtekintése specifikus az EESZT Lakossági Portálra és az Ügyfélkapura, és a felhasználói fiók létrehozása és az azokhoz való hozzáférés az érintett hatóságok és rendszerek hatáskörébe tartozik. Ha kérdéseid vannak az eReceptekkel kapcsolatban, fordulj az orvosi rendelődhez vagy a gyógyszertáradhoz, akik segíthetnek a konkrét eljárások és teendők tekintetében.

recept

Az eReceptek és az online hozzáférés lehetősége jelentős előrelépést jelent az egészségügyben, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy könnyebben kezeljék és kövessék nyomon gyógyszereiket és orvosi vényeiket.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=NPz1Yodv5Zw


Receptek amik a felhőben vannak hogyan érhetők el online, Ügyfélkapus belépéssel? 

Az EESZT alkalmazásban hogyan lehet megnézni a háziorvos által felírt receptet és gyógyszereket?

Gyógyszerek a felhőben, avagy a felhőben tárolt receptek megnézése, lekérdezése online.

Meddig érvényes a felhőbe felírt recept? Hogyan lehet a gyógyszer / recept érvényességi idejét megnézni online?

Kiváltott recepteket hogyan lehet megnézni az interneten? 

További videók a témában