2024. július 27., szombat
Olga névnapja

2024-es könyvhét és könyvfesztivál időpontjai és helyszínei

2023-11-13 18:21 | Nézettség: 1169
November 13-án, a magyar nyelv napján, nem is érkezhet csodálatosabb hír, mint a 2024-es könyvhét és könyvfesztivál időpontja! A mai napon a MKKE, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése bejelentette a jövő évi Ünnepi Könyvhét és Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál pontos időpontjait. A könyvbarátok számára ez két kiemelt esemény a kulturális naptárban, ahol az irodalom szerelmesei találkozhatnak, beszélgethetnek, és megoszthatják egymással a könyvek iránti szenvedélyüket.

95. Ünnepi Könyvhét - 2024

A 95. Ünnepi Könyvhét 2024 június 13-tól 16-ig kerül megrendezésre, a megszokott helyszíneken: a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón. Ezek a gyönyörű helyszínek tökéletes környezetet biztosítanak az irodalmi csemegék bemutatásához, ahol az olvasók és szerzők közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással. A könyvhéten a legújabb megjelenések mellett dedikálások, szerzői beszélgetések és különféle irodalmi események is várják a látogatókat.

29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - 2024

A 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál időpontja pedig 2024. szeptember 26-29. közé esik, a Millenáris Park ad otthont ennek a lenyűgöző rendezvénynek. A Könyvfesztivál különleges élményt ígér a könyvszerető közönségnek, számos hazai és nemzetközi szerzővel, beszélgetésekkel, valamint kulturális programokkal.

kultúrszeparé könyvhét 2024

A Könyvhét és Könyvfesztivál egyaránt tökéletes alkalmat kínál a könyvrajongóknak arra, hogy találkozzanak kedvenc íróikkal, és dedikált kiadásokkal gazdagítsák könyvgyűjteményüket. Ezen események nemcsak a könyvek vásárlásáról szólnak, hanem a közösségépítésről, az irodalom iránti szenvedély megosztásáról és az olvasás örömének ünnepléséről is szól. A szerzőkkel való találkozások, a dedikálások és a kötetlen beszélgetések hídakat építenek az olvasók és az írók között. 

A Könyvhét és a Könyvfesztivál ismét lehetőséget biztosít arra, hogy a könyvek szeretetét ünnepeljük, új művekkel gazdagodjunk, és inspirálódjunk az írott szavak erejétől. Mi már beírtuk a naptárba! 

Addig is lássunk egy kis összefoglalót Edmond Könyvkuckójából, aki mindig izgalmas összefoglalókat oszt meg a lelkes könyvmolyokkal: 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=4Co22BInvEw

További videók a témában