2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

A fotós a házastársakat filmezte, de akkor történt valami, amire nem számított! Ezt látni kell!

2023-03-08 22:10 | Nézettség: 2613
Amint egy cica vagy egy kiskutya, vagy akár egy csikó jelenik meg a családban, az állat azonnal bejut az emberek szívébe, és nem hajlandó kijutni onnan. Néhány háziállat még a tulajdonosokat is kíséri. Fontos élet pillanatok. Tehát a pár és Ohio állam úgy döntött, hogy közös gyermekük közelgő megjelenésének szentelt fotózást rendel. Úgy tervezték, hogy egy 10 éves lánya pózol velük, de nem tudta.

Tudnak a lovak mosolyogni és nevetni?

Bár a lovak képesek kifejezni érzelmeiket, de azt nem lehet állítani, hogy mosolyognak vagy nevetnek, mint ahogy azt az emberek teszik. Az emberi mosoly és nevetés az arcizmok aktivitásának köszönhető, amelyekkel a szájat és a szemet felhúzzuk. Mivel a lovaknak más az arcizmaik felépítése, nincs olyan gesztusuk, amelynek megfelelne az emberi mosoly vagy nevetés.

Azonban a lovak kifejezhetik boldogságukat, barátságukat és szorongásukat testbeszéddel, hangokkal és viselkedéssel. Például egy boldog, elégedett ló füleit előre és oldalra feszíti, a nyakát kiegyenesíti, az orrlyukait kinyitja és a farkát lassan ringatja. Egy barátságos ló nyugodt, kíváncsi és érdeklődő lesz, megengedi, hogy simogassák és érintsék, és nem mutat agresszív viselkedést.

Ha egy ló szorongást mutat, akkor feszült lehet, a füleit hátrafelé és oldalra húzhatja, a nyakát leengedheti, az orrlyukait bezárhatja, és a farkát hevesen mozgathatja. Ezért fontos, hogy a lovak testbeszédjét megértsük, mert ez segíthet abban, hogy a ló boldog és egészséges legyen, és hatékonyan kommunikálhassunk velük.

Tehát bár a lovak nem mosolyognak vagy nevetnek, de az ő saját módjukon kifejezik érzelmeiket és kommunikálnak velünk. A lovakkal való foglalkozás és kommunikáció nagyon érdekes és tanulságos lehet, ha megértjük az ő testbeszédüket és reakcióikat.

Az ember és a ló közötti kapcsolat már több ezer éves múltra tekint vissza.

Az első lovakat az emberek vadászatra használták, majd később mezőgazdasági munkákban, harci célokra és szállításra is felhasználták őket.

Azonban az ember és a ló közötti kapcsolat nem csak a hasznosságból adódik, hanem az ember és az állat közötti kölcsönös megértésen, bizalmon és szereteten alapul.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=XK6yUzbjJXQ