2024. Április 24., szerda
György névnapja

Az Észak-Koreai Első Hölgyére (KIM JONG-UN Felesége) Vonatkozó Szigorú Szabályok

2024-04-03 16:05 | Nézettség: 445
Észak-Korea rejtélyes és zárt világában, ahol Kim Jong-un szigorú szabályokkal irányít, nem csak az átlagpolgárok, hanem az ország első hölgye, Ri Sol Ju élete is szigorú előírások alá van vetve. A névváltoztatás kötelezettségétől kezdve a terhességek elrejtésén át a média szigorú kontrolljáig, Ri Sol Ju mindennapjait rendkívül szigorú szabályok szabályozzák, ami betekintést enged az észak-koreai vezetői család rejtett és kontrollált életébe.

Az Észak-Koreai Első Hölgyére Vonatkozó Szigorú Szabályok

Észak-Korea, egy rejtélyes ország, ahol a szigorú szabályok és előírások meghatározóak mind az átlagemberek, mind a legmagasabb rangú vezetők és családtagjaik életében. Kim Jong-un, az ország vezetője, ismert arról, hogy vasmarkú uralommal vezeti az országot, de kevesen tudják, hogy ez a szigor nem csak az átlagpolgárokra, hanem saját feleségére, Ri Sol Ju-ra is vonatkozik. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a rendkívül szigorú szabályokat, amelyek az észak-koreai első hölgy mindennapjait szabályozzák.

korea

A Névváltoztatás Kötelezettsége

Házasságkötéskor gyakran előfordul, hogy a nő felveszi férje vezetéknevét, de ez az esetek többségében személyes döntésen alapul. Ri Sol Ju számára azonban nem állt fenn ez a választási lehetőség; házasságkötésekor kénytelen volt Kim Jong-un vezetéknevét felvenni, ami jól mutatja a személyes szabadságjogok hiányát az országban, még az első hölgy esetében is.

A Terhességek Elrejtése

Az egyik legfurcsább és legmeglepőbb szabály, amit Ri Sol Ju-nak követnie kell, az a terhességek teljes titkolózása. A külvilág számára szinte láthatatlan terhességek célja valószínűleg az, hogy Kim Jong-un még inkább elszigetelje feleségét, így még inkább kontrollálva az információáramlást és a család magánéletét.

A Divat

Ri Sol Ju ritkán jelenik meg nyilvánosan, de amikor igen, minden mozdulata, megjelenése és ruházata alapos elemzés tárgyát képezi. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért, sikerült a divat ikonjává válnia Észak-Koreában. Az ilyen ritka nyilvános megjelenések kiemelik, hogy mennyire kontrollált és megfontolt minden, ami az első hölggyel kapcsolatos.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=QOqF-H3KwGc

A Média

A nyugati világban a hírességek életét folyamatosan követik a médiában, a legapróbb részletekig. Észak-Koreában azonban Ri Sol Ju-ról szinte semmit sem lehet tudni a hivatalosan kontrollált médián keresztül. Az országban működő médiában nem jelennek meg cikkek róla, és az információk rendkívül korlátozottak az őt és családját érintő híreket illetően.

korea

Ezek a szabályok és korlátozások rávilágítanak arra a szigorú és kontrollált életre, amit Észak-Korea első hölgyének élnie kell. Bár sokan azt gondolhatják, hogy a hatalom közelében lenni luxus és kiváltságokat jelent, Ri Sol Ju példája jól mutatja, hogy ez nem mindig van így, még egy olyan zárt és elszigetelt országban sem, mint Észak-Korea.

kim korea

További videók a témában