2024. február 22., csütörtök
Gerzson névnapja

Borkai Zsolt és a korrupció: Nem érti miért került ki a pixisből! Miután kiderültek üzelmei pártja megtagadta!

2023-09-07 07:06 | Nézettség: 431
Borkai Zsolt szerint mérhetetlen aljasság, hogy a korrupciói és orgiái után nem védte meg pártja. Borítja a bilit, hisz pártjában ez mindennapos! Borkai Zsolt neve a sport és politika világában egyaránt ismerősen cseng, de sajnos nem csak érdemei miatt.

Borkai Zsolt kiborult, mert szerinte a ...

"Fidesz mindent megtett annak érdekében, hogy „ebből ne legyen ekkora balhé”.

"Továbbá beszélt arról, hogy "Nem vállaltak fel – húzta alá Borkai, aki úgy érzi, hogy „nem veszi fel ez a vonat”. Arról is beszélt, hogy a párttagságról való lemondására Kövér László kérte meg,  a polgármesterségről pedig Kósa Lajos miatt mondott le."

„Hogyha ez ilyen mocsokság... tehát ilyen mértékű ez az egész, akkor ez megrendítő” – "mondta a volt fideszes politikus elcsukló hangon, arra a felvetésre, hogy saját pártja indíthatta a botrányt." (Forrás: Partizán interjú)

Borkai Zsolt: Olimpiai Bajnok, Politikus és Botrány

Borkai Zsolt neve a sport és politika világában egyaránt ismerősen cseng, de sajnos nem csak érdemei miatt.

Borkai Zsolt tornász

A 1965-ben született magyar tornász és politikus hosszú és viharos pályafutása során olimpiai bajnokként, tanárként, sportvezetőként és polgármesterként is tevékenykedett. Azonban élete nemcsak sikerekről és elismerésekről szólt, hanem botrányokról és erkölcsi válságokról is.

Borkai Zsolt sportpályafutása a magyar tornasport büszkesége volt. 1988-ban lólengésben olimpiai bajnokként tűnt fel a sportvilágban, és többek között világbajnoki aranyérmet is szerzett. Borkai kemény munkával és kitartással érte el a csúcsot, és sokan példaképként tekintettek rá a fiatal tornászok között.

Azonban Borkai sportpályafutása után politikai karrierbe kezdett, és 2006 és 2019 között Győr polgármestereként szolgált. Politikusként is ért el sikereket, és többször is újraválasztották a város vezetőjévé. Ezenkívül 2010-től 2014-ig fideszes országgyűlési képviselőként is tevékenykedett.

Azonban Borkai politikai pályafutásában is felmerült az a vád, hogy a saját javai gazdagodására használta a közpénzeket. 2010-ben az Országgyűlés módosította az alkotmányt, ami megtiltotta a fegyveres testületek tagjainak, hogy leszerelésük után három évig választáson induljanak. Az alkotmánymódosítást néhányak szerint Borkai kedvéért hozták létre, aki korábban honvéd alezredesként szolgált.

Borkai Zsolt egy luxus jachton házasságon kívüli nemi aktust folytatott egy fiatal nővel.

 Borkai Zsolt botrányFotó: ATV/YouTube

A legnagyobb botrány azonban 2019-ben tört ki, amikor egy ismeretlen blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy Borkai egy luxus jachton házasságon kívüli nemi aktust folytatott egy fiatal nővel. A botrány hatalmas felháborodást váltott ki a közvéleményben, és sokan azonnali lemondásra szólították fel. Borkai először tagadta az eseményeket, de később beismerte a történteket.

Az erkölcsi válság és a botrány miatt Borkai kilépett a Fidesz-KDNP pártból és függetlenként folytatta polgármesteri pályafutását. Végül lemondott a polgármesteri címéről és visszavonult a politikától.

Borkai Zsolt élete példa arra, hogy még a legnagyobb sikereket elért emberek is hibázhatnak, és az erkölcs és az integritás mindig fontosabb, mint a hatalom vagy a hírnév. Borkai sportpályafutása emlékezetes marad, de botrányai miatt sajnos azokkal a cselekedetekkel is összeforrt a neve, amelyeket soha nem lehet elfelejteni.

Borka Zsolt vallomás

Azok a politikusok, akik korábban a mindennapi korrupciót és erkölcstelen életmódot elfogadták vagy akár támogatták, majd később hasonló botrányok érték őket, gyakran érzik igazságtalannak a velük történteket.

Ennek hátterében többféle tényező is állhat:

  1. Kettős mérce érzése: Sok politikus úgy érzi, hogy a média, a közvélemény és az ellenzék kettős mércét alkalmaz, vagyis ha az ellenzék tagjai hoznak nyilvánosságra hasonló botrányokat, azokat nagy felháborodás kíséri, míg saját esetükben az elítélés és a büntetőintézkedések sokkal erősebbek és elfogadhatatlanok.

  2. Politikai ellenfelek kihasználása: Az ellenzék gyakran kihasználja a politikai ellenfelek botrányait, hogy politikai előnyöket szerezzen. A politikusok ezt politikai játszmának érzik, és úgy élik meg, hogy az ellenfelek az élet minden területéről előhúzzák a piszkos ruhákat.

  3. Megváltozott közvélemény: Politikusok sokszor azért érzik igazságtalannak a velük történteket, mert a közvélemény megváltozott. Amikor először a politikába kerültek, talán elfogadhatónak tartották bizonyos gyakorlatokat vagy viselkedési mintákat. Azonban idővel a társadalom és az elvárások is változhatnak, és olyan magasabb erkölcsi szabványokat követelnek meg, amelyek korábban nem voltak ennyire hangsúlyosak.

  4. Levegőzési technikák: Néhány politikus, amikor a botrány kirobban, igyekszik a nyilvánosság előtt levédeni magát, vagy éppen arra hivatkozik, hogy mások is hasonló dolgokat tettek, és ők csak a céltábla. Ezen lépések részei lehetnek annak az erőfeszítésnek, hogy az ügyet relatívítsák vagy eltereljék róla a figyelmet.

Fontos megjegyezni, hogy minden eset egyedi, és az igazságtalanság érzése politikai szempontoktól, a közösségi normáktól és az adott helyzettől függ. Egyes esetekben lehet valós alapja annak, hogy egy politikus igazságtalannak érzi a vele történteket, míg más esetekben azért kerülnek hasonló helyzetbe, mert az elkövetett cselekedetek valóban elfogadhatatlanok vagy törvénybe ütközőek voltak.

A Borkai sztori még nem ért véget!

Borkai Zsolt ismét indul a polgármesteri választásokon

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6XU51urtdEM