2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

Egy férfi sírt az anyja sírjánál, odajött hozzá egy lány és mondott valamit, amitől megborzongott!

2023-05-26 18:03 | Nézettség: 449
Brian letérdelt az anyja sírjára, és vigasztalhatatlanul sírt. Sírva ismételte: "Bocsáss meg, anyám, tudom, hogy én vagyok a hibás. Remélem, megbocsátasz nekem. Ha tudnám... Az emberek elmentek mellette, látták, hogy a fiatalember a sírnál zokog és bocsánatot kér, de senki nem szólt.

Gyakran hallhatjuk, hogy a gyerekek sokkal gyorsabban meglátják a lényeget vagy jobban észreveszik a részleteket, mint a felnőttek.

Ennek oka több tényezőre vezethető vissza:

Friss szemléletmód: A gyerekek még nem rendelkeznek olyan előítéletekkel vagy korlátolt gondolkodásmóddal, mint amit a felnőttek idővel elsajátítanak. Újdonságokkal teli világot látnak, és könnyebben felfedezik az összefüggéseket és mintákat.

Képzelet és kreativitás: A gyerekek hajlamosak a képzeletüket és kreativitásukat szabadon engedni. Ez lehetővé teszi számukra, hogy új megközelítéseket és perspektívákat találjanak, amiket a felnőttek esetleg nem vesznek figyelembe.

Részletekre való fókuszálás: A gyerekek még nem túlterheltek a mindennapi felelősségekkel és feladatokkal, ezért gyakran nagyobb figyelmet fordítanak a részletekre. Így képesek észrevenni olyan dolgokat, amiket a felnőttek esetleg figyelmen kívül hagynak.

Tapasztalat hiánya: Mivel a gyerekek kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, az új információkra és élményekre nagyobb figyelmet fordítanak. Így a figyelmük sokkal ébere lehet, és könnyebben rögzítik azokat az információkat, amelyek a lényeget hordozzák.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az általánosítások, és nem minden gyerekre igazak egy az egyben. A gyermekek és felnőttek gondolkodásmódja, figyelmi képességei és tapasztalatai különbözőek lehetnek, és ezek változhatnak az egyének között is. A gyermekeknek ugyanakkor szükségük van a felnőttek iránymutatására és segítségére ahhoz, hogy a megértett lényeget megfelelően értelmezzék és alkalmazzák.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=JjYlT-PIT2A