2024. február 27., kedd
Ákos, Bátor névnapja

Honnan jönnek kedvenc olvasmányaink? Könyvkiadó bemutató - Ismerd meg a Maxim Könyvkiadót!

2024-01-27 09:42 | Nézettség: 661
A Maxim Könyvkiadó egy szegedi cég, amely segédkönyvek, nyelvkönyvek, szótárak és szórakoztató irodalom kiadásával foglalkozik. A "Dream könyvek" sorozatukban minden korosztály megtalálja a neki szóló történetet, legyen szó gyerekekről, tinikről vagy felnőttekről. A kínálatban romantikus, sci-fi, krimi, thriller művek sorakoznak, szóval mindenki megtalálhatja a kedvencét! Az irodalmi remekművek digitális formában is elérhetőek, ráadásul kedvezményes áron! Ha pedig mégis a hagyományos, kézzelfogható köteteket preferáljátok, ha a Maxim Könyvkiadótól rendelsz, akár már másnap a kezedben tarthatod a választott műveteket! Nézzük meg, mikből válogathattok!

maxim könyvkiadó

"Nyírd ki…”-sorozat

A kreatív “Nyírd ki…” sorozat vicces, foglalkoztató kiadványait is beszerezhetitek náluk! Ezeknek a műveknek a lényege, hogy valamilyen formában elpusztítsuk, illetve a saját képzeletünknek megfelelően alakítsuk át a lapokat. Vannak utasítások, de azok inkább csak támpontok, a végkifejlet rajtunk áll!  Ezek a könyvek tökéletesek azoknak, akik szeretnék felszabadítani belső kreativitásukat, és keresnek egy kis szórakoztató, mégis kihívást jelentő tevékenységet. Legyen szó rajzolásról, festésről, vágásról vagy ragasztásról, a "Nyírd ki..." sorozat minden oldala egy új lehetőséget kínál arra, hogy kifejezd önmagad. Ráadásul ezek a könyvek nemcsak a kreativitásodat serkentik, hanem kiváló stresszlevezetők is, segítve a relaxációt és a mentális kikapcsolódást a mindennapi rohanásban.

Szóval, ha egy kis kreatív szünetre vágysz, vagy csak szeretnél valami újat és izgalmasat kipróbálni, a "Nyírd ki..." sorozat tökéletes választás lehet.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=GCQGAX8-CAQ

Ali Hazelwood könyvek

Ali Hazelwood sikert sikerre halmoz könnyed, romantikus regényeivel! A TikTok alig tud betelni az írónő műveivel! A szerelem képlete, az Eszméletlen szerelem és a Szerelem elmélete is méltán híres alkotások.  De nem érdemes kihagyni a Sakk-Mattot (amely a Goodreads Choice 2023 nyertesei között is szerepel, erről írtunk korábban), illetve az Utálom, hogy szeretlek-et se! Az “Utálom, hogy…” eltér a szerző többi művétől, mivel nem egy, hanem három történetet is tartalmaz! Három barátnő, Marie, Sadie és Hannah kutatók és barátnők, akik munkájuk miatt a világ különböző pontjaira kerülnek. Megismerkedhetünk egy környezetmérnökkel, akinek szobatársa egy idegesítő jogász, egy mérnökkel, aki pechére egy liftben ragad azzal az emberrel, aki összetörte a szívét és  végül egy repülőmérnökkel, akit egyedül ősellensége képes megmenteni sarkvidéki kutatóállomásáról. A körülményeik különbözőek, de egy dologban egyetérthetnek: az ellentétek valóban vonzzák egymást!

Ali Hazelwood könyvei tökéletes választás mindazoknak, akik szeretik a modern romantikát, a tudományos hátteret és a fordulatos történeteket. Ezek a könyvek nem csak a szívünket, hanem az elménket is megmozgatják, és bizonyítják, hogy a szerelem és a tudomány tökéletesen képesek együtt létezni. Merülj el Ali Hazelwood varázslatos világában, és fedezd fel, hogy az ellentétek valóban vonzzák egymást!

sakkmatt ali

Sötét romantika

Ana Huang “Twisted” sorozatának minden kötetében egy angyali szépséggel és ördögi sármmal megáldott férfi találja meg azt a nőt, aki végre megdobogtatja álnok szívét és olyan érzésekre készteti, amiről álmodni se mert volna. A fiúk kemények, de a lányok sem hagyják magukat! Nem csak a kémia, hanem a rivalizálás is erős a szereplőink között! A szerelem háború, ahol mindent szabad és előbb utóbb valakinek be kell majd dobnia a törölközőt. A kérdés csak az, hogy ki esik el elsőnek?

Netflix és irodalom?

A Netflix nincs szűkében könyves adaptációknak. Általában, ha tetszett a tévés verzió, mindenképpen érdemes a könyvet is elolvasni, hiszen sokkal teljesebb képet kaphatunk a történetről és feltárulhatnak előttünk azok a részletek is, amik az élőszereplős verzióba nem fértek bele. Ez pedig krimik esetében kifejezetten igaz! A Lehull a lepel és a Ne légy dühös! sorozat eredeti műveit is megtalálhatjátok a Maxim kiadónál, amelyek könyvformában még több izgalmat és fordulatot tartogatnak. Nem kell félnetek a cliffhangertől, mert az első rész után olvashatjátok is a másodikat!

Életvezetés, ahogy még nem láttad!

Mark Manson munkái A ″Lesz*rom″ rafinált művészete - A tökéletes élet tökéletlen megközelítése és az Egy kis remény egy elb*szott világban azoknak készültek, akiknek elege van az ájtatos, virágnyelvvel átszőtt, bájolgó self-help könyvekből. Mark nem kertel, mindent úgy mond ki, ahogy azt ő jónak látja. Üdítően hathat ez a fajta megközelítés. Sokkal hétköznapig, közvetlenebb a stílus, ezáltal pedig mi is közelebbinek érezhetjük magunkhoz azt, amiről beszél. Célja, a nyelvezet nyersessége ellenére, hogy segítsen az olvasónak élni és túlélni a mai, őrült, végtelenségig komplikált világunkban. Vicces, őszinte és kíméletlen. Lehet, hogy pont erre van szükségünk?

Alex Michaelides: Néma tanú 

"…milyen gyakran tévesztjük össze a szerelmet a tűzijátékkal, a drámával és a zűrzavarral. Holott a valódi szerelem csendes, egyáltalán nem mozgalmas. A drámázással összevetve akár unalmasnak is mondható. A szerelem, mély, nyugodt… és állandó."

Miért szeretjük? Nem csupán azért, mert a Goodreads közönségszavazásán a 2019-es év legjobb misztikus/thriller könyvének választották, hanem mert minden benne van, ami a pszichothrillerekből nem hiányozhat. Nagyon nehéz spoiler nélkül írni róla bármit is, de egy biztos: azonnal beszippant a könyv és könnyű a sajátos, kissé nyomasztó hatása alá kerülni. 

néma tanú

és az "Argylle" rejtély: Taylor Swift, J.K. Rowling, AI, Elly Conway és az internetes összeesküvés-elméletek

Az internetes világ legújabb rejtélye az "Argylle", egy hamarosan megjelenő kémfilm és annak állítólagos forrásanyaga, egy még meg nem jelent regény, Elly Conway tollából. De vajon ki is Elly Conway valójában? Egyesek szerint nem más, mint a világhírű énekesnő, Taylor Swift, mások szerint J.K. Rowling. Miért pont Taylor Swift? Ez nem az első alkalom, hogy a rajongók azt állítják, ő írt egy könyvet: az Argylle legalább a harmadik könyv, amit neki tulajdonítanak. Ezt a pletykát a film előzetese indította el, amelyben egy skót lógófülű macska látható egy buborékablakos hátizsákban - ugyanaz a macskafajta és hordozó típus, amit Taylor Swift a Miss Americana című dokumentumfilmjében mutatott be. Ennek ellenére ez az elmélet most már határozottan a legkevésbé valószínű kategóriába került, mivel a rendező egyértelműen cáfolta. Kiderült, hogy van kapcsolat Taylor Swift és az előzetesben szereplő macska között: ez Matthew Vaughn lányának a macskája.

Elly Conway neve azonban csak a film előzetesében, Bryce Dallas Howard által alakított karakterként jelenik meg, valóságos személyként viszont nyoma sincs. A közösségi médiában található profiljai gyanúsan hamisnak tűnnek, ami felveti a kérdést: miért próbálná valaki meggyőzni a világot arról, hogy Elly Conway valódi személy, ha nem egy globális sztár, aki írói hobbiját szeretné titokban tartani?

A Reddit kommentek és az Amazon könyvértékelések labirintusában egy másik elmélet is felbukkan: az Argylle-t mesterséges intelligencia írta. Ez az elmélet szerint először a film ötlete született meg, és a könyv csupán egyfajta kiegészítő anyag, amelyet mesterséges intelligencia hozott létre, talán a forgatókönyvből kiindulva. Ha ez igaz lenne, az Argylle lenne az eddigi legkiemelkedőbb AI által írt regény, ami önmagában is egy marketingfogás lehetne, amikor a titok napvilágra kerül. Az AI írásával kapcsolatos elmélet felveti a modern technológia és az irodalom kapcsolatának kérdését. Vajon eljön-e az a nap, amikor az AI képes lesz önállóan, emberi beavatkozás nélkül kreatív műveket létrehozni? És ha igen, milyen hatással lesz ez az irodalomra, mint művészeti formára? Ezek a kérdések nemcsak a technológiai fejlődésre, hanem az emberi kreativitás és gépi intelligencia közötti kapcsolatra is rávilágítanak. Az Argylle körüli találgatások és elméletek mindenesetre izgalmas vitát generálnak a mesterséges intelligencia és az irodalom jövőjéről. Akár AI írta, akár ember, az Argylle esete bizonyítja, hogy a modern technológia korában még a hagyományos irodalom is új és váratlan utakon haladhat. Itt bővebben olvashatsz a mögötte lévő marketingről. 

A Vox kulturális csapatának vezető tudósítója, Constance Grady szerint az egész ügy inkább egy jól megtervezett marketingfogás, vagy legjobb esetben egy metafikcionális játék, mintsem valódi rejtély. Az "Argylle" film Matthew Vaughn rendezésében készült, a főszereplők között olyan nevek, mint Henry Cavill, Ariana DeBose, Bryan Cranston, Dua Lipa és maga Bryce Dallas Howard, mint Elly Conway. A film egy írónőről szól, aki belekeveredik saját kémregényei valóságos világába. De mi a helyzet a könyvvel? Az első három kötet még nem jelent meg, csak az első könyv íródott meg, amelyet idén februárban adnak ki. Egy biztos, mi kíváncsian várjuk a könyvet és a filmet egyaránt!

További videók a témában