2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Olvassunk együtt a karácsonyi fények alatt! - Ünnepi olvasmányok a család minden tagjának

2023-11-26 05:45 | Nézettség: 686
A december egyrészt a sürgés forgás időszaka, amikor dekorálunk, ajándékokért rohangálunk és még ezernyi más módon készülődünk a közelgő ünnepre. Ugyanakkor fontos, hogy időt szánjunk magunkra, feltöltődjünk, és valóban élvezzük a karácsonyi dekorációk és fények varázslatos atmoszféráját. Ehhez gyűjtöttünk most össze 5 szezonális könyvet, amelyek közül minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Ha ajándékötlet után kutatsz, akkor is jó helyen jársz, lesz miből válogatni!

Leiner Laura - Mindig karácsony

Három lány véletlen találkozik egymással, nem várt körülmények között.  Anna, Luca és Bogi a történetek kezdetén véletlenül találkoznak egy bevásárlóközpontban december 23-án, és innentől kezdve érdekes karácsonyi kalamajkák sorozata veszi kezdetét. A könyv három részre van osztva, és mindegyikben megismerhetjük a lányok ünnepi készülődését, szerelmi életüket és vicces eseményeiket. Míg mindegyik történet egyedi, az olvasó számára Anna és Bogi története lehet a legviccesebb és legkedvesebb. 

A szereplők életének szálai több ponton is összekötődnek egymással, noha elsőre úgy tűnhet, semmi közös nincs bennük. A lányok mindennapi életet élnek, amelyben helyet kap a karácsonyi vásáros sült gesztenyézés, a Reszkessetek betörők nézés és néha még egy-két nem túl sikeres konyhai kaland is. Az ifjúsági regény címszó ne tartson vissza senkit, aki kedveli a könnyed, humoros, meghitt pillanatokkal teletűzdelt olvasmányokat! Helyezd magad kényelembe, indítsd el a karácsonyi válogatást, kapcsold fel a karácsoni fényeket és engedd át magad az ünnepi hangulatnak. 

kultúrszeparé karácsony könyv

Karácsonyi krimik és rejtélyek nagykönyve

A Karácsonyi krimik és rejtélyek nagykönyve tökéletes választás minden krimirajongó számára, akik rajonganak a klasszikus nyomozós történetekért. A könyv minden története a karácsony varázslatos atmoszféráját idézi meg, és garantáltan magával ragadja az olvasót. Ez a gyűjteményeskötet 536 oldalas és kemény kötésű, így tartós és kiváló minőségű, remekül fog mutatni a fa alatt.  A nagy formátum (22 x 26 cm) lehetővé teszi, hogy az illusztrációk és szövegek teljes pompájukban élvezhetők legyenek. 

Az izgalmas történetek között olyan neves szerzők művei találhatók, mint Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle, Ed McBain, Isaac Asimov, és Robert Louis Stevenson, így minden krimirajonogó megtalálja a hozzá legjobban illeszkedő történetet.  Ebben a gyűjteményben az említett írókon kívül még sok más híres krimiszerző nevével találkozhatunk, akiknek munkái garantáltan minőségi szórakoztatást nyújtanak a hideg téli estékre! A 25 novella karácsonyig akár adventi naptárként is funkcionálhat! Noha szeretjük a kedves és meghitt történeteket, egy megoldatlan rejtély, izgalmas fűszere az egyébként csillogó fényárban és udvarias köszöntésekben úszó időszaknak. A kikapcsolódás mindenkinek mást jelent és egy okosan kitalált detektív regény néha pont az, amire szükségünk van, télen-nyáron egyaránt!

Nick Page - Tradíciók, tények és totális tévhitek - Avagy összefoglalója minden furcsaságnak, amit karácsonykor művelünk

A cím tulajdonképpen magáért beszél. Többek között az internetnek is hála rengeteg tévhit valódi tényként kering a neten és a köztudatban egyaránt. Nick Page humorosan, közérthetően tárja fel előttünk a karácsonyi tradícióink és innen-onnan meghonosodott elképzeléseink gyökereit. Az egyház valóban “ellopta” egy korábbi római ünnep dátumát? Hogy érkeztünk meg Jézus születésétől a pénztárcánkat üressé változtató, a hasunkat pedig degeszre tömő globális szenzációhoz?  Noha elsőnek illúzió- rombolónak tűnhet, a könyv végére megtalálhatjuk az ünnephez és szokásainkhoz kapcsolódó igazi jelentéseket, azok valódi jelentőségével együtt!

kultúrszeparé karácsony könyv

J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek

Noha a szerző neve senkinek sem ismeretlen, a Gyűrűk ura világán kívül nem sokszor találkozunk vele. Azonban Tolkien nem csak lenyűgöző fantasy író volt, hanem édesapa is, ennek a két hivatásának keveredéséből született meg ez a kötet is. 1920-tól, 20 éven keresztül Tolkien gyermekei képekkel társított történeteket kaptak a Télapóról, annak barátairól és az Északi-sark történéseiről. Most mi is részesei lehetünk ennek a mesés élménynek, a képzeletben gazdag világgal együtt az eredeti képeket is megcsodálhatjuk! Mindenkinek ajánljuk, aki egy valóban szívhez szóló, meghitt karácsonyra vágyik!

Wéber Anikó - Hanga régi karácsonyai

Hanga egy hópihe, aki minden évben újra és újra lehullik karácsonykor a földre és közben megismerkedik különböző korok gyermekeivel és szokásaival. Egyszer találkozik Sissi lányával, Mária Valéria hercegnővel, máskor pedig ellátogat Szendrey Júlia otthonába. A régi falusi, valamint a mai modern szokásainkat is megtapasztalja. Egy nagyon szépen illusztrált, gondosan összerakott könyvet kapunk, ami nem csak mesél de tanít is. A mai gyerekek is megismerkedhetnek olyan régi szokásokkal, amikkel máskülönben már nem biztos, hogy találkoznak, ráadásul izgalmas, érdekes formában! Felnőtt fejjel is örömünket lelhetjük benne és meglehet, hogy még számunkra is tud újat mondani majd!Ha kiválasztottuk mit szeretnénk olvasni, már csak egy bögre kakaóra, egy meleg takaróra és egy kis gyertyafényre van szükségünk ahhoz, hogy igazán átengedjük magunkat az ünnepi hangulatnak!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hXqxhKAB2oE

További videók a témában