2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia névnapja

Könyvajánló: Szántó Dániel - Egy pap vallomása spoilermentesen

2023-11-12 06:40 | Nézettség: 558
A hűvös, esős estéken nincs is jobb, mint egy izgalmas krimi vagy pszichothriller. Szántó Dániel, a "Revans" és az "Az üldözött" után, egy újabb izgalmas történettel jelentkezik. "Egy Pap Vallomása" című könyvében egy megrendült hittől vezérelt pap és egy FBI-profilalkotó nyomozó összecsapását követhetjük nyomon.

Szántó Dániel Egy pap vallomása

Egy pap vallomása - a "nehéz" olvasmány 

Kíváncsian vettem kézbe Szántó Dániel "Egy Pap Vallomása" című, egyébként 664 grammot nyomó, kötetét. A 526 oldalas regény - súlyában és tartalmában egyaránt - egy igazi kihívásnak ígérkezik a krimi szerelmeseinek.

Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent mű, ördögien zseniális fordulatokkal és fantasztikusan megformált karakterekkel bűvöl el minden olvasót. A történet középpontjában egy pap áll, aki a gonosz megtestesüléseként szolgál, miközben az olvasókat a hit, a bűn és az emberi gyarlóság labirintusába vezeti. Érdekes és merész választás volt Mihály atyát megtenni a történet főgonoszává. 

Hogyan kezdődött? 

A regény hőse, Budai Viktor, Magyarország első hivatalos FBI-profilalkotója, akit természetesen számtalan tragédia gyötört meg az elmúlt évtizedekben, egy nap különös vallomást hallgat meg Horváth Mihály atyától, aki állítja, hogy elrabolt egy papot és egy tinédzser lányt, majd élve eltemette őket. Tehát a feladat adott: meg kell menteni őket. A cselekmény igazi fordulatokkal teli, magával ragadó utazásra invitálja az olvasót. A klasszikus "ki a gyilkos" típusú rejtélyek helyett itt már az elején világossá válik, hogy a pap áll a bűntény mögött, mégis az izgalom lapról lapra fokozódik. Szántó Dániel ügyesen csempészi be a párbeszédekbe azokat az "érdekességeket" (különleges olasz hagyomány, simogatás és neuronok kapcsolata, patkányos viselkedés stb.), amelyek további mélységet és egyediséget kölcsönöznek a könyvnek. 

szántó dániel

Nem csak egy krimi

Szántó Dániel társadalomkritikai elemeket is belesző a történetbe, így az olvasás során folyamatosan reflektál az aktuális Magyarország társadalmi, politikai helyzetére, a média befolyásoló erejére és a korrupt rendszerekre. A regény elején találkozhatunk maffián belüli leszámolásokkal is, amelyek további izgalmat és mélységet adnak a történetnek. Emellett mélyebb, filozófiai kérdéseket is feszeget a vallásról, a hittel és hitetlenséggel kapcsolatban.

"Egy Pap Vallomása" tehát nem csupán egy krimi, hanem egy mély, társadalmi üzenetekkel teli pszichothriller is, amely Szántó Dániel művei közül kiemelkedik komplexitásával és gondolatébresztő mondanivalójával. Ez a könyv garantáltan magával ragadja az olvasót, fenntartva az izgalmat egészen a befejezésig. Mindenki számára ajánlott, aki egy igazán tartalmas és elgondolkodtató olvasmányra vágyik.

...és milyen, amikor az írót temetik? Szántó Dániel kipróbálta milyen lehetett az áldozatok bőrében lenni. 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=uZusqGUtfGw

További videók a témában