2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Szörnyen jó filmek Valentin-napra!

2024-01-24 14:02 | Nézettség: 605
Rengeteg klasszikus romantikus film van, amelyeket minden évben szívesen nézünk meg. De ha idén valami különlegeset és merészet kerestek, nálunk jó helyen jártok! Összegyűjtöttünk néhány nem mindennapi filmet, amelyekben a szerelem valóban nem ismer határokat! Szórakozásból, romantikából és sírásból egyiknél sem lesz hiány! Akár Valentin-napon, akár csak úgy :)

valentin-napi filmek

Nézzük filmajánlónkat Valentin napra!

A víz érintése (2017)

Guillermo Del Toro egy olyan rendező, akinek munkáiban mindig fellelhető valami mesés, valami szokatlan és valami igazán különleges. Del Toro megindító történetek, varázslatos képek és mélyen emberi karakterek megalkotója. Ez, a 2017-ben megjelent alkotása sem véletlen nyerte meg a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat! A történet az 1960-as évek Amerikájába repít vissza minket.

A főszereplőnk Elisa, egy néma takarítónő, aki egy titkos kormányzati létesítményben dolgozik. A nő élete különleges fordulatot vesz, amikor egy különleges, humanoid vízi lényt szállítanak a munkahelyére. Szokatlan körülményeik ellenére összebarátkoznak és megértő partnerei lesznek egymásnak. Az idill azonban nem tart sokáig, hamarosan meg kell védeniük magukat az őket fenyegető erőktől. Ez egy történet az elfogadásról, a különbözőségeink ünnepléséről és mindeközben végtelenül romantikus!

Eleven testek (2013)

Az alapkoncepció a következő: Rómeó és Júlia, zombikkal. Legalábbis az egyikük zombi. R, lehet, hogy halott de harapós humora még láthatóan él és virul. Ő a narrátorunk, aki verbálisan nem a legkommunikatívabb (leginkább csak hörgésekre futja) de gondolatban igazi szószátyár. Az apokalipszis óta egyhangúan tengeti a napjait a többi társával együtt.  Egy legjobb barátja van, akivel néha egymásra hörögnek de ezenkívül csak a további pusztulást várják. Egészen addig, amíg nem találkozik Julie-val. Szerelem első látásra! A lány agya helyett a szívét szeretné megkaparintani, ezért megmenteni őt a többi zombi támadásától.

Találkozásuknak hála R halott szíve megdobbant és a szerelem szó szerint új életet lehelt a fiúba! Ezt azonban nehéz elhinnie a még életben maradt túlélők táborának és úgy néz ki, a két oldal közötti háború elkerülhetetlen. Ez a természetfeletti románc a témája ellenére aranyos, vicces és tökéletesen szórakoztató!

eleven testek

Szerelem és szörnyek (2020)

Hét évvel a Szörnyapokalipszis után, Joel Dawson az emberiség megmaradt tagjaival együtt földalatti bunkerekben éli a mindennapjait. Egy napon rádión keresztül sikeresen kapcsolatba lép a középiskolás szerelmével, Aimee-vel és újra elkezd beleesni.

Mikor Joel rájön, hogy valójában semmi sincs számára, amiért megérné a bunkerban maradnia, elindul, hogy megkeresse a lányt. A felszínt azonban hatalmas, veszélyes teremtmények lepték el az utazás pedig nem lesz egyszerű menet. De a fiú elszánt, a szerelem pedig csodákra képes! A szívnek még egy óriási, éles fogú és karmú szörnyeteg sem állhat az útjába!

Minden, mindenhol mindenkor (2022)

2022 egyik legnagyobbat robbanó filmje! 7 Oscar-díjat zsebelt be, teljesen jogosan! Az emberiséget szörnyű veszély fenyegeti és csak egyvalaki képes gátat szabni neki: egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn, aki mosodát vezet nyámnyila férjével. A lányával borzasztó a kapcsolata és a házassága is romokban. A világ krízise is a lehető legrosszabbkor történik, hiszen számára most az a legfontosabb, hogy befejezze az éves adóbevallását!

Azonban, a férjének egy alternatív univerzumból jött kompetens és sármos változata nem hagyja, hogy kibújjon a feladata alól. Evelyn dimenziókon keresztüli utazásra indul, ahol feltárul a szeme előtt életének összes lehetséges kimenetele. Ez a történet valóban mindenről szól, de legesleginkább a szeretetről. A pörgős akciójelenetek nem hagynak majd unatkozni, a szemünk előtt feltáruló érzelmek pedig garantáltan zsebkendőt követelnek!

Csontok meg minden (2022)

Timothée Chalamet újabban a Wonka film mókás csokikészítő figurájaként lopta be magát a szívünkbe, azonban nem sokkal előtte véres szívtipróként láthattuk a képernyőn. A Csontok meg minden egyszerre felnövés történet és kannibálromantika. Maren egy lány, akinek el kellett menekülnie otthonról és most próbál életben maradni a társadalom kitaszítottjaként. Találkozik Lee-vel, aki maga is kóborlélek és osztozik Maren “vágyaiban”.

Ezeknek a nem mindennapi körülmények között élő fiataloknak követhetjük végig bimbózó első szerelmüket, egy ezer mérföldes amerikai odüsszeián keresztül. De az útjuk minduntalan a rémálomszerű múltba kanyarog vissza, vajon elég erős a szerelmük ahhoz, hogy túléljék a körülöttük lévő világot együtt és egymást?

+Lisa Frankenstein (2024)

A Lisa Frankenstein február elején kerül a mozikba és mi már alig várjuk! Ebben a “romHANTikus” vígjátékban, egy furcsa lány egy ismeretlen fiú sírja mellett tölti a napjait és titokban róla álmodozik. Egy napon, szó szerint derült égből villámcsapásként életre kel a srác és noha hiányzik egy karja, a sír pedig nem volt kegyes hozzá, Lisa szerelme megállíthatatlan!

Abszurd, színes és nem veszi komolyan magát! Kicsit mintha az Ollókezű Edward és a Gyilkos játékok (1988) GenZ szerelem gyerekei lenne, a lehető legjobb értelemben! Diablo Cody korábban már bizonyított a Junoval és a kult-klasszikussá vált Ördög bújt beléd filmmel ezért most is jó dolgokat várunk!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=FlN0k2z0rYM

További videók a témában