2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Esti mese korhatárral - Az animáció nem csak a gyerekeknek szól!

2024-02-13 18:31 | Nézettség: 500
Az animációs sorozatokról általában a gyerek matinék jutnak eszünkbe, azonban a “felnőtt mesék” kategóriája is széles és izgalmas kínálattal rendelkezik! Nagy előnye a rajzolt sztoriknak, hogy az írók képzeletének szinte semmi sem szabhat határt! A látványvilág és a történet megvalósítása során végtelen számú ajtó áll nyitva a készítők előtt. Hoztunk most néhány sorozatot, amelyekbe érdemes belenézni!

felnőtt animáció

Hazbin Hotel - Voltvalaki Hotel

Noha az Amazon Prime legfrissebb felnőtt animációja egyenesen a pokolba vezet minket, ott ördögien jó szórakozást kínál! Charlie, Lucifer lánya és a pokol hercegnője kedves természetével meglehetősen kilóg otthonának démonjai és bűnösei közül. Ő egy pokolban ragadt Disney hercegnő, aki mindenkiben a legjobbat akarja meglátni. Bűnös lélekből sosincs hiány, ezért a mennyország angyalai évente lejönnek az égből, hogy annyi bűnössel végezzenek, amennyivel csak tudnak.

Charlie jó szíve azonban ezt nem bírja tétlenül nézni. Hotelt nyit, ahol eltökélt célja, hogy rehabilitálja a bűnös lelkeket, annak reményében, hogy megjavulva a mennyországba kerülhetnek. Az ötlete azonban nem örvend hatalmas népszerűségnek és a hotel feltöltése nehezebb feladatnak bizonyul mint gondolta volna. A karakterek színesek, igazi egyéniségek! Mindegyikben rejtőzik valami több, mint ami elsőre láttatni enged. A rengeteg eredeti szereplő mellett a pokol és a mennyország ismert alakjai is megelevenednek előttünk.

Teljesen új köntöst kap Lucifer, a bukott angyal, Ádám az első ember, Éva, aki evett az almából, valamint a sokszor elfelejtett Lilith története is. A látványvilág gyönyörű, a zenék pedig a megjelenés óta trendingelnek a Spotifyon. A nem hivatalos pilot és az Amazon által készített első rész is megtalálható ingyen a YouTube-on. A sorozat csak nyolc részes, így egy pihenős hétvégébe simán belefér. Haláli jó mulatság lesz!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=dOYEFe1FsCI

Inside job - Konspirációs korporáció

Egyesek szerint a történelem tele van olyan esetekkel, amelyek mögött jóval több rejtőzik, mint amennyiről tudomásunk van. A kormány azonban el akarja titkolni előlünk az igazságot. Ilyen a Kennedy gyilkosság, a Holdraszállás de a világ vezetői is valójában az űrből érkező gyíkemberek. Legalábbis így gondolják azok, akik hisznek ezekben a konspirációs teóriákban. Ebben az animációs sorozatban minden hihetetlennek tűnő elképzelés igaz, a molyembertől a világot irányító árnyékkormányokig.

A főszereplőnk Reagan Ridley, egy olyan csapat tagja, akiknek feladata kezelni a “teóriákat” ebben az őrült világban. A nő kitűnő a munkájában, keményen dolgozik az előléptetéséért de borzasztóak a szociális képességei. A sorozat során a különleges munkahellyel járó, mindennapi zűrzavarokat követhetjük nyomon, a koncepcióhoz illő furcsábbnál furcsább helyzetekkel. Közben pedig végig szimpatizálunk az előléptetésért küzdő, szociálisan béna Ridley-vel. A nézőközönség elismerte a sorozatot, viccesnek és kreatívnak találták…legalábbis ez az általános vélemény. Lehet, hogy valójában hazudnak nekünk? Csak egyféleképpen lehet kideríteni!

felnőtt animáció

Harley Quinn,

Harley Quinn több, mint átlagos csatlós vagy egy gonosztevő exbarátnője. A bohóc lány egyedül is tökéletesen alkalmas arra, hogy hihetetlen káoszt zúdítson Gotham Cityre. Ez a sorozat felháborítóan jó fekete humorral, remek animációval és szerethető gonosztevőivel belopta magát a nézők szívébe. A részek alatt több, már jól ismert figurával is találkozhatunk a DC univerzumból. Batman, a különböző Robinok, Poison Ivy és természetesen a Joker is feltűnik a színen.

A sorozat elején Harley elindul az önfelfedezés, az önmegvalósítás útján, közben még a karrier építésre is fókuszálnia kell. Szerencsére mellette áll a saját, szuper gonoszokból összeválogatott csapata, akikkel mindent megtesznek azért, hogy kellőképpen megkeserítsék a rendfenntartók életét. Gotham egy sötét és búskomor hely, de Harley Quinn élete színes, izgalmas és borzasztóan vicces!

Samurai Jack (2016)

Valószínűleg sokan emlékeznek gyerekkorukból a Samurai Jack című mesére, amit még  a Cartoon Network adott le. Eredetileg 2001-től 2004-ig vetítették, azonban sose kapott rendes befejezést. 2017-ben végül elkészült az ötödik évad, ami sokkal komolyabb tónust és véresebb jeleneteket kapott, mint az előzőek. Az utolsó rész után, 50 évvel később járunk a jövőben, Aku hatalma pedig csak erősödött.

Az öregedésre képtelen Jacknek vissza kell jutnia a múltba, hogy megállítsa ősellenségét de előtte vissza kell szereznie eltűnt kardját és a reményt, a győzelemre. Mindenkinek ajánljuk, aki régebben is szívesen követte a szamuráj kalandjait. Most valóban méltó befejezés kapott gyermekkorunk híres hőse.

Tuca és Bertie

Ellentétes személyiségek, de legjobb barátok! Ez Tuca, az impulzív tukán és Bertie, a sokat idegeskedő énekes rigó. A harmincas éveikben járnak, ugyanabban a társasházban laknak és mindkettejük élete tele van abszurd szituációkkal. A sorozat tónusa humoros, de megjelennek benne a felnőtt élet sötét oldalának aspektusai is, például az alkoholizmus vagy a szexuális zaklatás. Talán ezeknek a témáknak a feldolgozása az, ami kifejezetten népszerűvé tette a sorozatot. 2019-ben, megjelenésekor több hírportál is az év legjobb animációs sorozataként hivatkozott rá.

A rajzolás  és a tematika hasonlít a briliáns BoJack Horsemanre, akiknek az tetszett,  ebben sem fognak csalódni! Akik pedig nem látták, összehasonlítás nélkül élvezhetik a két jómadár kalandjait!

További videók a témában