2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Ezzel a csalival horgásznak a profik, amikor az idő hűvösebbre vált! Tuti recept!

2023-08-29 00:41 | Nézettség: 972
Így fogsz biztos halat! Titkok, fortélyok sikeres fogáshoz! Ismerd meg a tökéletes kukoricacsali titkát a sikeres horgászathoz! Fedezd fel, hogyan készül a különleges fahéj és cukorral gazdagított kukorica csali, amely magával ragadja a halak figyelmét a lehülő vizekben. Nézd meg videónkat, hogy megtudd, hogyan készíthetsz te is vonzó és hatékony csalit a legjobb eredményekért a horgászaton!

Kukoricacsali fahéjjal és cukorral horgászathoz

Hozzávalók:

 • 25 kg kukorica (beáztatva és leszűrve)
 • 8 db egész fahéj
 • 100 g cukor

🐠🐟🐳🦈

Elkészítés:

 1. Az előző este áztasd be a kukoricát: Mérj 25 kg kukoricát és helyezd egy nagyobb edénybe. Önts annyi vizet a kukoricára, hogy teljesen ellepje. Hagyd ázni egy éjszakán keresztül.

 2. Leszűrés és öblítés: Másnap reggel szűrd le a vizet a kukoricáról. A beáztatott kukoricát alaposan öblítsd át hideg vízzel, hogy megszabadulj a felesleges keményítőtől.

 3. Főzés: Helyezd a leszűrt kukoricát egy nagy fazékba, és öntsd fel vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és hagyd főzni 30-40 percig, vagy amíg a kukorica megpuhul, de még formában marad.

 4. Fahéj hozzáadása: A főzés utolsó 10 percében add hozzá a 8 darab egész fahéjat a kukoricához. A fahéj enyhe illata és íze fokozza majd a csali vonzerejét.

 5. Cukor hozzáadása: A főzés befejezése előtt, amikor a kukorica már puha, de még nem túl puhára főtt, szórd bele a 100 g cukrot. A cukor segít a csalinak vonzóbbá válni a halak számára.

 6. Lehűtés és tárolás: Szűrd le a főzővizet a kukoricáról, majd hagyd hűlni. A fahéjjal és cukorral gazdagított kukoricacsalit tárold légmentesen záródó dobozban vagy zacskóban a hűtőszekrényben, amíg el nem indul a horgászat.

🐠🐟🐳🦈

Felhasználási javaslatok:

 • A kész kukoricacsalit használhatod feederezéshez vagy method feeder technikához. Ezen módszerek esetén az előre elkészített csalit a horogra vagy a method kosárba helyezve dobod a vízbe a kívánt helyen.
 • A fahéj és cukor kombinációja megnöveli a csali vonzerejét, különösen hidegebb vizekben, ahol az ízekre való érzékenység csökkenhet.
 • Próbálj ki különböző méretű horogzsinórokat és horogméreteket a kukoricacsalival, hogy megtaláld, melyik működik a legjobban a célhalaidra nézve.

Fontos megjegyezni, hogy a horgászat helyi szabályozásoknak megfelelően történjen, és mindig tartsd tiszteletben a vizek és a környezet védelmét.

🐠🐟🐳🦈

Ősszel horgászva számos fontos tényezőre érdemes odafigyelni a sikeres horgászat érdekében:

 1. Vízhőmérséklet: Az őszi hónapokban a víz hőmérséklete csökken, ami hatással lehet a halak aktivitására és táplálkozási szokásaira. Ismerd meg a környéked vízének hőmérsékletét, hogy jobban megértsd, melyik időszakban a halak valószínűleg aktívabbak.

 2. Csalik és csalihasználat: Az őszi időszakban a halak táplálkozási szokásai változhatnak. Válassz olyan csalikat, amelyek az adott vízben és időszakban vonzóak lehetnek a halak számára. Természetes, szezonális csalik, például kukorica vagy magvak, lehetnek hatékonyak.

 3. Helyszínválasztás: Az őszi időszakban a halak gyakran közelebb kerülnek a partokhoz vagy az iszapágyakhoz, mivel itt melegebb lehet a víz. Keresd az olyan helyeket, ahol a halak táplálkozhatnak vagy menedéket találhatnak.

 4. Időzítés: Az őszi horgászat során gyakran a napsütéses, melegebb időszakokban lehet a legaktívabb a halak tevékenysége. Figyeld az időjárás előrejelzést, és próbálj a nap melegebb részeiben horgászni.

 5. Technikák és felszerelés: Az őszi időszakban változó körülményekre kell alkalmazkodni. Kísérletezz különböző horgászati technikákkal és felszerelésekkel, hogy megtaláld, melyik a legjobb az adott helyzetben.

 6. Hőmérsékletváltozások: Az őszi hónapokban gyakoriak a hőmérsékleti ingadozások. A hidegebb éjszakák és melegebb nappalok hatással lehetnek a halak viselkedésére. Ezt figyelembe véve állítsd be a horgászati stratégiádat.

 7. Biztonság: Az őszi időszakban az időjárás változhat, és az esték hűvösek lehetnek. Viselj megfelelő öltözetet, hogy kényelmesen és biztonságosan tudj horgászni.

 8. Védett területek: Az őszi időszakban néhány vízterületen védett területek alakulhatnak ki a halak pihenése vagy ívása miatt. Tartsd be a helyi horgászati szabályokat és védett területeket.

🐠🐟🐳🦈

Az őszi horgászat kihívásokkal és lehetőségekkel teli időszak lehet. A fent említett tényezők figyelembevétele segít abban, hogy sikeresen horgássz és élvezd a késő őszi napokat a vízparton.

Megmutatjuk, hogyan fogj mindig sok keszeget feeder bottal! Világbajnoki praktikák. | Keszeg horgászata - hogyan készítsünk keszeg, kárász etetőanyagot olcsón házilag?

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=dAA4dnyX2Xs