2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Romantikus sorozatok februárra! - Zárd pihentető szórakozással a telet!

2024-02-06 05:40 | Nézettség: 443
Még egy hónap van hátra a téli bekuckózós időszakból, élvezd ki maradéktalanul! Összeszedtünk néhány könnyed sorozatot, amelyek édesek, fűszeresek és garantáltan életre keltik a gyomrunkban lakó pillangókat!

sorozatok

Marry My Husband (2023)

Kezdjük a legújabbal! Ez a sorozat olyan friss, hogy a cikk megírásának időpontjában még csak 11 rész jelent meg a tervezett 16-ból. A Marry My Husband eredetileg egy koreai webes regény, amiből elsőnek online képregény készült, most pedig a tévé képernyőnkre is elérkezett! A főszereplőnk Kang Ji-won, egy átlagos fiatal nő, akinek inkompetens férje, annak problémás szülei és fárasztó munkahelye nehezíti meg az életét. A dolgok azonban ahelyett, hogy javulnának, drasztikusan rossz irányba fordulnak. Ji-won-t rákkal diagnosztizálják. Mikor szenvedései közepette felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével, az igazságért az életével fizet. A tragikus fordulat azonban nem a véget, hanem egy új lehetőséget jelent a nő számára! Valamilyen csoda folytán visszamegy az időben 10 évet, a szerencsétlen házassága és a diagnózisa előtti évekbe. Nem hagyja veszni az ölébe pottyant lehetőséget, komoly terveket sző. A bosszú édes, főleg, ha van egy jó képű manager, aki fülig beléd van zúgva és mindent megtesz azért, hogy segítsen neked. Új élet, új esély és új szerelem de vajon a régi sebek hagyják, hogy tovább lépjen?

Love (2016)

Romantika, komédia és néha dráma, ahogy az a szerelemnél lenni szokott. A sorozat a cukormázas fantáziák helyett realisztikusan ábrázolja a modern kapcsolatokat. A főszereplőink Mickey és Gus, akik első ránézésből kicsit sem hasonlítanak, azonkívül, hogy mindketten nehéz esetek. Mickey alkoholista és szexüggő. Imád a többi ember dolgába beleavatkozni de képtelen őszinte lenni másokkal vagy saját magával. Gus pedig a tipikus bénácska, érzelmileg szegény srác, akinek problémákat okoznak a szociális normák. Mindketten megbízhatatlanok és súlyos lelki terheket hordoznak magukkal ám mindennek ellenére megpróbálnak egy bizalmon alapuló kapcsolatot kialakítani egymással. A sorozat erőssége, hogy a hibáik ellenére is kifejezetten megtudjuk szeretni a szereplőket, sőt, közel érezhetjük őket magunkhoz, karakterek helyett valós személyeknek érződnek. A Love mindhárom évada jelentős elismerést kapott a kritikusoktól és a nézők szívébe is belopta magát.

love sorozat

Az agyafúrt vagány (2023)

Egy kis akció és irodalom? A sorozat Charles Dickens Oliver Twistjének eseményei után, 15 évvel később veszi fel a fonalat. Középpontban Jack Dawkins, a híres-hírhedt tolvajok hercegének kettős élete áll. Az 1850-es években, Ausztráliában járunk, ahol Jack zsebmetsző helyett már orvosi szikét forgat ügyes kezeiben. Azonban egy régi ismerős érkezik a múltból, aki visszacsábítja a bűnözők életébe. Ennél azonban talán még nagyobb fenyegetést jelent rá Lady Belle, a kormányzó lánya. A fiatal nő álma, hogy a kolónia első női sebészévé váljon, ám egyenlőre úgy néz ki, hogy mielőtt életeket mentene, Jack szívén ejt összevarhatatlan sebet. Cseles rablások, feszült műtétek, bálok és utcai verekedések, ebben a történetben minden megvan, ahhoz, hogy egy percig se unatkozzunk! Az érzelmek terén pedig az árulás, a megváltás és természetesen a szerelem is terítékre kerül. Thomas Brodie-Sangster már rengeteg szívet megdobogtatott a Vezércselben játszott sakk-mester cowboy alakításával és itt sem okoz csalódást! Jacként minden megmenthető rossz fiúra vágyó nő álmaként jelenik meg, nem lehet neki ellenállni!Young Royals (2021)

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=wncFZx-gfN8

Young Royals (2021)

A legtöbben valószínűleg nem sok svéd tini drámát láttunk eddig, itt az idő pótolni!  Történetünk helyszíne Hillerska egy elit bentlakásos iskola, ahová modern nemesek és királyi sarjak járnak. Az ösztöndíjas diákok azonban kilógnak a sorból átlagos hátterükkel, valódi rang hiányában. Svédország hercege, Wilhelm az, akinek szemszögéből elsősorban követjük az eseményeket. Amik közül az egyik legfontosabb a fiatal szerelem eljövetele, Simon Eriksson, ösztöndíjas tanuló képében. A két fiú kapcsolata, mint bármely tini románc, édes, érzelemdús és drámával telített. A koldus és a királyfi történetének vajon boldogan éltek míg nem haltak lesz a vége? Vagy eltérő világaik a Rómeó és Júlia tragédiát idézik majd elő?

Modern Love

Egy antológia sorozat modern szerelmi történetekről. A címben lévő “love” magába foglalja a szerelmet, a családi, a platonikus és az önszeretetet is. A sorozat első évada New York Cityben játszódik, olyan sztárokat felvonultatva, mint Anne Hathaway, Tina Fay vagy Kit Harington. Minden részben egy másik történetet ismerhetünk meg, új szereplőkkel, új élethelyzetekkel. Különleges történetek elevenednek meg a szemünk előtt, amelyeket az életből, a New York Times azonos nevű rovatából emeltek át és vittek képernyőre. A szeretet örömei és küzdelmei valóban rezonálnak a nézőkkel. A szemünk előtt lepergő képkockák rövid idő alatt is képesek megható, lélekmelengető sztorikat alkotni. A sorozatnak készültek lokalizált verzió, amelyek más országokban és kultúrákban játszódnak, így például amszterdami, japán vagy indiai “love storyk” közül is válogathatunk.

További videók a témában