2024. Április 21., vasárnap
Konrád névnapja

Hülye diktátorok még hülyébb törvényei: Vasbeton Bunkerek, Hordozható WC-k és egyéb hihetetlen abszurdumok

2024-03-28 21:42 | Nézettség: 222
Az abszurd diktátorok és kacagtató törvények világába kalauzolva, cikkünk bemutatja a hatalom önkényének és önfelháborító döntéseinek széles skáláját. Az elnöki arcképekkel díszített állami tévék, a hordozható wc-k kötelező használata és a saját könyvüknek szobrot emeltető diktátorok különleges világát járjuk körül, melyek mögött gyakran sötét valóság rejlik.

Abszurd Diktátorok, Képtelen Törvények: A Hatalom És A Kacsa Bábozása

Az emberiség története tele van olyan vezetőkkel, akik úgy tettek szert hatalomra, hogy az egészséges ész és józan értelem határát súroló törvényeket és rendeleteket hoztak. Ezek között akadnak olyan hírhedtek, akik olyan abszurd ötletekkel álltak elő, hogy azok még a legmerészebb képzeletet is felülmúlták.

diktátor

Egyes országokban az állami tévé emblémája nem más, mint az elnök úr arca. Ez a megoldás nemcsak hihetetlenül önteltnek tűnhet, de egyben a hatalom önkényes és felfuvalkodott megnyilvánulásának is tekinthető.

Nem ritka az sem, hogy a diktátorok által hozott törvények és rendeletek teljesen abszurd irányba vezetnek. Ilyen például a hordozható wc-k kötelező használata, vagy éppen az időszámítás eltörlése, amely mindennapi életünket teljes káoszba taszítaná.

A kreativitás terén sem lehetünk lemaradva: egyes országokban április nevét az "anyuka" nevére keresztelték át, hogy még inkább a vezetők kultusza legyen jelen az emberek életében. Hasonlóan döbbenetes megoldás, hogy egy diktátor köztéri szobrot emeltetett a saját könyvének, ezzel még a monumentális önkényesség új szintjét is megteremtve.

Az abszurditás nemcsak a törvényhozásban, hanem a diktátorok saját teljesítményében is megjelenhet. Egy például kilátogatott egy országos bajnokságra, és miután már ott volt, egyszerűen meg is nyerte azt. Egy másik lángelme pedig díszdoktorrá avanzsált, noha alig tudott írni és olvasni.

Az építészeti front sem maradhat ki: olyan vezetők létesíttettek vasbeton bunkereket saját hazájukban, hogy az már önmagában is a teljes abszurditás szimbólumává vált.

Végül pedig érdemes megemlíteni azt a diktátort, aki olyan jó embernek tartotta magát, hogy teste sosem termelt méreganyagokat, így nem is kellett pisilnie vagy kakilnia. Ez a megközelítés már a valóság teljes megtagadásának tűnik.

Az abszurd diktátori tettek és törvények mindig is fekete humorforrást jelentettek az emberiség számára. Ám mögöttük gyakran sötét és elnyomó rendszerek rejlenek, amelyek az emberek életét és szabadságát korlátozzák. Az ilyen történetek tanulsága pedig mindig is az lesz, hogy a hatalommal járó felelősséget és lehetőségeket óvatosan kell kezelni, hogy elkerüljük az abszurditás és a káosz veszélyes útjait.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=_guiOahMLo0

Az emberi történelem sajnos tele van olyan diktátorokkal, akik hihetetlenül abszurd és meghökkentő törvényeket hoztak. Néhány ilyen példa:

  1. Saparmurat Nyijazov - Türkmenisztán elnöke, aki olyan döntéseket hozott, mint például a Tisztaság és Szépség Napjának meghirdetése, valamint a hónapok és napok átnevezése saját és családtagjainak tiszteletére.

  2. Jean-Bédel Bokassa - Közép-Afrikai Köztársaság volt diktátora, aki koronázási ceremóniát rendezett saját maga számára, hogy azután önmagát Császárrá koronáztassa, és királynőnek kinevezte a feleségét.

  3. Kim Il-sung - Észak-Korea alapító diktátora. Az általa bevezetett „juche” ideológia alapján számos abszurd rendeletet hozott, például az olyan alapvető jogok korlátozását, mint a véleménynyilvánítás és az utazás szabadsága.

  4. Kim Jong-il - Kim Il-sung fia és utódja. Számos meghökkentő törvényt és rendeletet hozott, például a hivatalosan engedélyezett hajviseletek szigorú korlátozását, valamint az ország lakosságának étrendjének szigorú ellenőrzését.

  5. Kim Jong-un - Kim Jong-il utódja, jelenlegi Észak-Korea vezetője. Ő folytatta az abszurd rendeletek hagyományát, például a hivatalosan engedélyezett hajviseletek és ruházat szigorú ellenőrzését, valamint a külföldi média és információk szigorú tiltását az országban.

Ezek csak néhány példa a történelem során előfordult abszurd diktátori döntésekre.

További videók a témában