2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Öveket becsatolni, kezdődik az időutazás!

2024-03-10 16:45 | Nézettség: 403
Sokféle módon tarthatjuk változatosan a könyvlistánkat. Válogathatunk például különböző műfajok és írók közül, de érdekes élményeket szerezhetünk akkor is, ha eltérő korokban játszódó regények után kutatunk. Az idővonalon való csúszkálás hatással van a karakterek szociális körülményeire, társadalomban betöltött szerepükre és az előttük álló nehézségekre. Történelem órákon sokat hallhattunk a múlt eseményeiről, de az igazán nagyszerű könyvek segítségével szinte át is élhetjük azokat! Összeállítottunk egy listát különböző történelmi korokban játszódó művekről, amiket érdemes lesz elolvasni a tavaszi szünetben!

időutazás könyv

 

Taylor Jenkins: Evelyn hét férje

Evelyn Hugo az 1950-es évek Hollywoodjának kiemelkedő csillaga volt. Botrányos és izgalmas életét olyan titkok övezték, amelyek még visszavonulása után is foglalkoztatták a nagyközönséget. A jelenben a már idős Evelyn kész feltárni mindent, legalábbis egy specifikus embernek: Monique Grantnak. A fiatal, ismeretlen újságírónő nem tudja, hogy miért ragaszkodik pont hozzá a díva, de él a felkínálkozó lehetőséggel.

Ez is csak egy a titkok közül, amelyek a sztárinterjú végére kirajzolódnak az olvasó előtt. A híresség életében minden megtalálható, amit csak várnánk a csillogó álomgyár aranykorából. Szerelmek, árulások és természetesen megdöbbentő csavarok! Az olvasó közönséget teljesen lenyűgözte Taylor Jenkins munkája és nem véletlenül. Engedd, hogy téged is magával ragadjon a régmúlt Hollywoodjának hangulata, a karizmatikus főszereplő és a lebilincselő cselekmény!

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Az Ambrózy báró eseteinek első része 1896-ban kezdődik, amikor a főváros a  nagyszabású millenniumi ünnepségre készül. A boldog békeidők monarchiájának minden szegletéből érkeznek az érdeklődő látogatók, hogy megcsodálják az ünnepi pompát. A 16 éves Hangay Emma is ezért utazik Marosvásárhelyről Budapestre, ám a rendezvény második napján eltűnik. A családja halottnak hiszi, azonban négy évvel később levél érkezik hozzájuk, amit állítólag Emma írt! A 17 éves Mili egy cseppet sem habozik, nővérere keresésére indul a fővárosba.

Azonban sokkal bonyolultabb és félelmetesebb kalandok várják, mint azt gondolta volna. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a borzalmakkal,  a mesterdetektív Ambrózy Richárd báró mellette áll minden lépésénél. A főszereplő rendkívül szerethető.  Makacsságával, eltökéltségével és csavaros észjárásával garantáltan belopja magát az olvasók szívébe! Ha szereted az izgalmakat, ne habozz lecsapni rá!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=nXg8jg9mdTE

Maggie O'Farrell - Hamnet

A történetet a világ egyik legismertebb drámájának megírása ihlette, középpontba állítva egy házasságot és egy szeretett gyermek halálát. Történelmi tény, hogy William Shakespeare gyermeke, Hamnet, 11 éves korában életét vesztette. A drámaíró néhány évvel később papírra vetette Hamlet tragédiáját.

A történet, azonban nem itt kezdődik. 1580-ban, Angliában Agnes egy fiatal nő, akire sokan félelemmel, sokan pedig csodálattal tekintenek különleges adottságai miatt. A férjével letelepednek Stratford városában, ahol három gyermeküket nevelik. Susannát, és az ikerpárost: Hamnetet és Judithot. Gyermekük halála után a házaspárnak meg kell küzdeni az elképzelhetetlennel, miközben a pestisjárvány tovább tombol a mindennapjaik hátterében. A könyv és O’Farrel több irodalmi díjat is elnyert, az olvasók pedig letehetetlennek nevezték ezt a különleges, történelmi fikciót!

Mackenzi Lee - Úriemberek ​kézikönyve: a bujaságtól az erényekig

Henry Montague, azaz Monty,  született úriember. Legalábbis valóban annak született, az már más kérdés, hogy viselkedése ritkán követi a rangjának megfelelő etikettet. Szerencsejátékos és élvezethajhász, aki képtelen lemondani bűnös szenvedélyeiről. A kor minden nemesi ifjának eljön a lehetősége a híres Grand Tour átélésére, amikor is elviszik a fiatalokat Európa legfontosabb városaiba, hogy kultúrát és tudást szívjanak magukba. Azonban az utazás után apja elvárja fiától, hogy átvegye a családi birtok irányítását. Monty válaszul elhatározza, hogy az utat a lehető leghedonistább élvezeteknek szenteli majd. Útitársa lesz legjobb barátja, Percy, aki iránt valójában gyengéd érzelmeket táplál főszereplőnk és húga, a kivételesen okos Felicity. Azonban a dolgok hamarosan váratlan fordulatot vesznek.

A kellemes kalandozások helyett egy több országon átívelő embervadászat közepében találják magukat. A tétek magasak. Nem elég, hogy a kötelesség és a szerelem is éppen elég fejfájást okoz Montynak, még az életét is féltenie kell!

Orczy Emma Bárónő: A vörös pimpernel

Gondoltad volna, hogy Superman magyar eredetű? Legalábbis az alapvető koncepció. A tradicionális szuperhős karakter hagyományának megteremtése Orczy Emma Bárónő regényének köszönhető. Noha a főszereplője nem rendelkezett emberfeletti képességekkel, ez alól Batman vagy Vasember sem kivétel.

A könyv főszereplője, Sir Percy Blakeney kettős életet él. A felszínen egy elkényeztetett, csak az élet szép dolgaival elfoglalt úri ficsúr, aki nem bírja az erőszakot. A valóságban azonban kitűnő stratéga, remek kardforgató, akinek az álcázás sem okoz problémát. A francia forradalom alatt, titokban olyan emberek megmentésével foglalkozott, akik szerinte nem érdemelték meg a guillotine általi halált. Azért, hogy ne lepleződhessen le, magára vette a Vörös Pimpernel álcáját és megalapította saját ligáját, 19 barátjával. Azóta már a képregények lapjain és a Marvel vagy DC filmekben is gyakran láthattuk ezt a koncepciót, itt az idő, hogy megismerjük az eredetit!

A történetnek fontos szereplője még Percy újdonsült felesége, “Európa legokosabb asszonya”, Marguerite, aki maga is nyomoz a híres  Vörös Pimpernel után.

További videók a témában