2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Mi az a Kindle és kinek ajánlott a használata? - Digitális könyvtár a kistáskádba

2023-12-29 09:00 | Nézettség: 555
Az olvasás az a hobbi, amelynek megvan az a nagy előnye, hogy egyszerűen bárhol végezhető. Például utazáskor, várakozáskor vagy nyaralás alatt. Ha már van valamennyi szabadidőnk, miért ne töltsük hasznosan? Ez gondolatban működik, de a könyvek fizikai tulajdonságai sokszor megnehezítik a remek elképzelést. Előfordulhat, hogy túl nehéz a kötet ahhoz, hogy egész nap cipeljük vagy túl kicsi a táska, amivel terveztünk menni, illetve, ha hosszabb időre megyünk valahová, lehet, hogy több olvasnivalót is szeretnénk magunkkal vinni, de egyszerűen nincs elég hely nekik. Ha valaha találkoztál már ezekkel a problémákkal, érdemes lehet elgondolkozni egy Kindle beszerzésén.

kultúrszeparé kindle

Mi az a Kindle?

A Kindle egy könyvolvasó szerkezet, amit az Amazon fejlesztett. Nagy előnyük, hogy vékonyak, ezért nagyon könnyűek is, nem okoz problémát a cipelésük. Kis méretűek, ezért nem kell hátizsákkal járni mindenhová, ha olvasni szeretnénk napközben. Kényelmes és hatékony, minden olvasó álma!

A legalapvetőbb modellen is több ezer könyvet tárolhatunk,  így kompromisszumok nélkül, bárhol, bármikor a kedvünknek éppen megfelelő olvasmányt veheted elő. A hosszú akkumulátor tartam pedig biztosítja, hogy a végére is érjünk a kiválasztott műveknek és nem kell attól félnünk, hogy a nagy finálé előtt merül le a szerkezet.

A nagy memória azok számára is hasznos lehet, akiknek már egyszerűen nincs elég hely a könyvespolcukon a fizikai kiadásoknak, illetve minimalista életstílust szeretnének folytatni de az olvasás öröméről mégse akarnak lemondani.

Háttérvilágítással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a sötétben való olvasást. Érdemes még megemlíteni az e-ink kijelzőt, amit direkt úgy találtak ki, hogy a lehető legjobban hasonlítson a papírhoz, így a hagyományos olvasás élményét idézi elő.

A gépet az Amazonon lehet beszerezni, ahol vásárolhatóak hozzá Kindle-re optimalizált könyvek. De a más forrásokból beszerzett e-könyveket is lehet olvasni az eszközön, amíg az általa támogatott formátumban vannak. De manapság ezt egy egyszerű konvertáló programmal könnyedén meg lehet oldani.

Noha egy Kindle-nagyobb befektetés, hosszútávon kifizetődhet, főleg a mai könyv árakkal, amelyek valószínűleg csak még magasabbak lesznek. A digitális kiadványok legtöbbször olcsóbban szerezhetőek be, mint fizikai társaik, mivel sok költséget megspórol velük a kiadó, például a nyomtatást vagy a szállítást. Illetve vannak ingyenes elérhető művek is az interneten, amik legálisan hozzáférhetőek. Az Amazon Kindle boltjában is vannak ilyenek, de a Project Gutenberg vagy az Open Library kínálatában is érdemes szétnézni.

A Kindle hasznossága teljes mértékben attól függ, hogy mennyire passzol valaki életstílusába. Ha magadra ismertél cikkünk bármely pontján és nem zavar, ha nem érzed az új könyvek illatát, akkor itt az idő saját, digitális könyvtárad beszerzésének.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=CGBEpD9yHbk

További videók a témában