2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Szuper ajándékok olvasóknak! - Másoknak, vagy magadnak!

2024-02-21 06:23 | Nézettség: 438
Te mit vennél egy olvasni szerető ismerősödnek? Erre a legegyértelműbb válasz az, hogy könyvet. Noha magától értetődőnek hangzik, valójában nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Mindenkinek más az ízlése és sokszor nehéz pontosan eltalálni még azét is, akit egyébként nagyon jól ismerünk. A második logikus lépés a könyvutalvány, amibe nem lehet belekötni. De azoknak, akik szeretnének egy kicsit kreatívabbak lenni, hoztunk néhány ötletet, amelyekkel meglephetik könyvmoly barátaikat!

ajándékötlet könyvmolyoknak

Könyvborító

A textilből készült könyvborító több célt is szolgálhat. Egyrészt megvédi az eredeti borítót az ujjlenyomatoktól, szakadásoktól. Amikor napközben magunkkal visszük a könyvünket, a táskánkban könnyen keletkezhetnek rajta sérülések, a textil borító ezt megakadályozza. Ha esetleg nem szeretnénk tudatni másokkal, hogy éppen mit olvasunk, elrejthetjük azt a világ szeme elől. De az is meglehet, hogy annyira csúnyának tartjuk az eredeti borítót, hogy inkább eltakarnánk valamivel ( a könyvmolyok tudják, hogy ez igenis valós probléma). A textilborítót, ha ügyesek vagyunk mi is elkészíthetjük, így lesz egy személyes jellege is az ajándéknak, de a helyi kézműveseket is támogathatjuk a vásárlásunkkal.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xDzUKZUZ1Q0

E-olvasó tok

A digitális eszközök szintén megérdemlik a védelmet. Ahogy a telefonunkon is fontos, hogy legyen tok, ami megvédi, az e-olvasónkra se árt egy. Mintás, színes vagy letisztult, az elérhető lehetőségek száma végtelen. Plusz pont, ha olyat választunk, amellyel az eszköz megtámasztható, megkönnyítve az olvasást.

E-olvasó pánt

A tabletekhez gyártanak hasonló, elasztikus, leesésgátló pántokat, amelyekkel könnyebb az eszköz, akár egykezes kézben tartása.

Csemege csomag

Egy kis  apróság, ami jelzi, hogy gondoltál rá, ennyi is elég. Tölts meg egy dobozt könyvmoly barátod kedvenc édes & sós nassolnivalóival, valamint kávéval, teával, forrócsokival. A saját készítésű “túlélőcsomag” egyedi és könnyen elkészíthető ajándék opció. Nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat.

Bögre - De nem akármilyen!

Egy bögre forró ital mindig hozzáad a bekuckózós olvasás hangulatához. Azonban bosszantó tud lenni, ha túl hamar kihűl a választott italunk. Egy hőtartó bögre valóra vált álom!  Az órákon át tartó olvasáshoz problémamentesen élvezheted a szintén órákon át meleg vagy jeges innivalóidat!

Olvasónapló

Feljegyezhetjük és értékelhetjük benne a jelenlegi olvasmányainkat és kívánságlistát is vezethetünk benne. Kifejezetten hasznos, ha konkrét célokkal rendelkezünk, például kihívást teljesítünk. Illetve, vannak olyan naplók, amelyek már tartalmaznak kihívásokat vagy más könyves “feladatokat”, amelyekkel el lehet játszadozni. Tökéletes az olvasásélmények összegyűjtésére!

Könyvtartó

Ha szeretnéd szabadon tartani a kezeidet olvasás közben, a könyvtartó  a válasz! Evéshez például kifejezetten ideális, hiszen nem kell attól félni, hogy a kezeinkkel véletlenül összemaszatoljuk a lapokat. De szakácskönyvekhez is ajánlott a használata. A hordozható verziókat magaddal viheted napközben, a szögek pedig állíthatóak, így bármilyen testhelyzetben is használhatóak.

Illatos gyertya

Egy jó könyvhöz kell még egy csésze tea, egy puha takaró és egy illatgyertya, így lesz tökéletes a hangulat! Választhatunk olyat, aminek az illata idézi valamilyen formában a könyveket vagy olyat, ami valamilyen kifejezett olvasmány rajongói táborának készült. Például vannak Vajákos vagy Harry Potteres gyertyák, de a legtöbb híres fandomhoz biztosan találunk egyet. Érdemes a hazai kézműveseknél keresni őket.

Könyvtámasz

Egy aranyos vagy vicces könyvtámasz szuper módja annak, hogy feldobd valami izgalmassal szeretett könyvespolcodat! Az online áruházakban rengeteg kreatív lehetőség közül válogathattok, a virsli kutya, Hamlet vagy Sherlock Holmes alakja csak néhány, a mi kedvenceink közül!

Könyvjelző

Igen, kiszámítható de minden olvasó tudja, hogy akármennyit is vesz az ember szinte sose elég! Mint a zoknik párjai a mosásban, a könyvjelzőket is érinti valamilyen kozmikus törvény, amelynek következtében folyton elvesznek. A sima papír könyvjelzők helyett érdemes mágnesesben vagy textilben gondolkodni, amik egy kicsit érdekesebbek sima, papír alapú társaiknál.

Kitűző

Régi, de jól bevált. Általában két lehetőség van: olyan könyvmoly feliratos, amit szívesen magán visel az ember vagy valami olyan, amivel rajongását fejezheti ki egy adott mű iránt. Kabáton, táskán, pólókon is jól mutatnak és az önkifejezéshez is hozzájárulnak.

Bekeretezett borítók

Egy-egy könyves borító olyan gyönyörű, hogy akár múzeumba is mehetnének. A lakásunkba pedig pláne! Divatos dekorációs ötlet, hogy az otthonunkba kedvenc könyveink szeretett borítóit akasszuk a falra, bekeretezve. Ez is akár otthon is elkészíthető és az interneten rengeteg inspirációt tudunk meríteni hozzá!

Vászon táska

Hímzéssel, batikolva, felirattal vagy festménnyel. Ahány személy, annyi stílus. Egy a fontos: minél több könyvet elbírjon! Rengeteg szuper designt találhatunk a hazai kreatívoktól, így az ajándék nemcsak hasznos de esztétikus és divatos is lesz!

Olvasó párna

Megtalálni a tökéletes olvasási pozíciót nem egyszerű. Azonban egy puha, kartámaszokkal felszerelt olvasó párna gondoskodik az órákon át tartó kényelemről. Ágyon, kanapén és szőnyegen is lehet használni, preferenciától függően.

További videók a témában