2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Az egészséges csecsemő - mit tegyünk, ha kérdéseink vannak?

2023-11-02 21:57 | Nézettség: 1200
Szponzorált tartalom
A népszerű műsorvezetőnek, Stohl Lucának idén nyáron született kislánya, s mint minden édesanya ő is tele van kérdésekkel, kétségekkel, amelyeket a Baba-Mama Fórum videósorozatában tesz fel a szakértőknek, hogy a szülők higgadt döntéseket hozhassanak, amelyek felhőtlenné és valóban örömtelivé tehetik a gyermekükkel való együttlétet. Most Dr. Lakos Gábor csecsemő és gyermekorvos segít a gyakran felmerülő helyzetek megoldásában.

A gyermek születése után a szülők mindent megtesznek azért, hogy a pici egészséges és boldog legyen, de még tele vannak kételyekkel, kétségekkel, kérdésekkel, amelyekre válaszokat keresnek. Jó, ha ilyenkor a védőnő és az orvos mellett más, hiteles forrásokhoz is fordulhatnak.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=jEgJulQ9Stw

Megnézted a videót? Vegyél részt az Édes Kisbábám Nyereményjátékán, ahol megnyerheted a fődíjat, egy családi pihenést a KOLPING Hotelben, vagy a 10 db értékes ajándékcsomag egyikét, vagy nyerhetsz párodnak egy Fitt Apa Mentorprogramot! A videóban megtalálod a megfejtést, melyet be kell küldened!

Édes Kisbabám Nyereményjáték

Szülés után, magunkhoz ölelve gyermekünket, már nem gondolunk a fájdalomra vagy a kimerültségre, csak túláradó gyengédséget érzünk, mintha mindig velünk lett volna az a csodás, ráncos kis csöppség. Azután hazatérve, az első éjszakán szorongva hallgatva a baba légzését döbbenünk rá, hogy szülőként új életszakaszba léptünk, és immár felelőséggel tartozunk valakiért, aki még csak most ismerkedik a külvilággal.

Az első gyermek érkezésekor ez különösen intenzív érzés, amely sokszor együtt jár addig sosem tapasztalt aggodalommal. A szülők mindenben tökéletességre törekszenek, és a baba legkisebb rezzenéseire is felfigyelnek.

Ha bármi gond van, meggyőződésünk, hogy mi hibáztunk

Eleget eszik a baba? Mik azok a pöttyök a bőrén? Jól tartom? Miért sír? Jó anya vagyok? Fontos, hogy a körülötte élők erősítsék önbizalmát, még fontosabb, hogy ő maga elhiggye: ha mindent megteszek, ami tőlem telik és gyermekem érzi fenntartások nélküli szeretetemet, az épp elég.

Sokat jelent, ha az édesanya számíthat a gyermek apukájára, így időt kap a feltöltődésre, és egy kicsit magával is foglalkozhat. Ha az anya kiegyensúlyozott, könnyebben veszi az akadályokat, és az ő hangulata a baba viselkedésében is tükröződik.

Élvezzük ki a feltétlen szeretet csodás korszakát

Vannak persze nehéz pillanatok, aki azt hitte, hogy szülés után ugyanolyan lesz az élete, mint előtte, csak épp bővül a család, nehezen talál magára az új helyzetben. A folyamatos készenlét és teendők közepette az anyák sokszor fáradtnak és kimerültnek érzik magukat, ennek ellenére érdemes kiélvezni minden pillanatát ennek az időszaknak. És ne habozzunk segítséget kérni a megfelelő szakembertől, ha bizonytalanok vagyunk! Erre máris itt a kiváló alkalom! 

csecsemő orvosi vizsgálat

Választ kaphatunk arra, mi a különbség a csecsemő és az újszülött között? Milyen az ideális táplálás? Valóban életfontosságú-e az anyatej vagy helyettesíthető, kiegészíthető korszerű tápszerekkel? Mit tegyen az édesanya, ha nem indul el az anyatej, vagy nem elég a baba számára?

Megelőzhető-e a félrenyelés vagy a bukás, és milyen testhelyzet a legjobb a kicsi számára étkezés után? A láz ijesztő tünet, a szülők többsége pánikba esik. Minden esetben forduljunk orvoshoz? Melyek a leggyakoribb fertőzések és mit kell tudni a kötelező és ajánlott oltásokról? És mit kell tennünk, ha a baba legurul az ágyról vagy a pelenkázóról?

Az Édes Kisbabám Baba.mama forúmának ezen videóját a Hungarikum Biztosítási Alkusz és a CIG Pannónia Biztosító támogatja.

További videók a témában